Evenimentul Zilei > International > Atentat cu bombă la Ankara
Atentat cu bombă la Ankara

Atentat cu bombă la Ankara

O explozie s-a produs, azi dimineaţă, în centrul capitalei turce Ankara, o bombă se pare că a fost plasată într-o maşină, provocând mai multe victime şi avariind automobilele din jur, relatează BBC.

UPDATE 15.15 Ministrul turc de Interne a anunţat că explozia a provocat moartea a trei persoane şi rănirea altor 15
UPDATE 13:00 Numărul exact al victimelor rămâne necunoscut. Iniţial s-a anunţat că ar fi vorba de doi morţi şi zece răniţi, după care agenţiile de presă făceau referire la 15 răniţi. 
Vicepremierul turc Beşir Atalay a afirmat că „există informaţii conform cărora o bombă a fost plasată în interiorul maşinii”.
UPDATE 12: 40 Un fum gros se ridică din zona centrală a Ankarei, potrivit relatărilor din mass-media turcă. Un incendiu s-a produs, dar a fost stopat imediat de intervenţia promptă a pompierilor. Câteva vehicule au fost avariate, iar ferestrele clădirilor din împrejurimi au fost sparte.
Deflagraţia a avut loc în apropierea clădirii ce adăposteşte birourile primului ministru, relatează ziarul „Today’s Zaman”, în faţa birourilor guvernatorului districtului Çankaya şi a unei şcoli primare. 
Mai multe ambulanţe au fost trimise în zonă, iar poliţia a încercuit perimetrul unde a avut explozia, de teama unei noi deflagraţii.
Conform unei agenţii de presă turce, o persoană ar fi fost deja reţinută, fiind suspectată că ar avea legături cu această explozie.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News