Evenimentul ZileiActualitateAtac barbar! Peste 110 persoane au fost decapitate de gruparea jihadistă Boko Haram

Atac barbar! Peste 110 persoane au fost decapitate de gruparea jihadistă Boko Haram

Atac barbar! Peste 110 persoane au fost decapitate de gruparea jihadistă Boko Haram
Cel puțin 110 lucrători de pe o plantaţie de orez au fost măcelăriți brutal și decapitați de suspectați militanți islamiști din Nigeria. Muncitorii fuseseră legați și aveau gâtul tăiat în teribilul atac din statul Borno.

Se crede că măcelul a fost efectuat de Boko Haram, deși aceștia încă nu își revendică atacul barbar.

Masacrul s-a desfăşurat în ziua alegerilor locale în acest stat, ele fiind primele organizate de la începutul insurecţiei Boko Haram în 2009. De la această dată, au fost înregistrate peste 36.000 de persoane ucise şi peste două milioane au trebuit să-şi abandoneze locuinţele.

„La 28 noiembrie, la începutul după-amiezii, indivizi înarmaţi au sosit pe motociclete şi au comis un atac brutal asupra bărbaţilor şi femeilor care lucrau pe câmpuri în Koshobe”, a declarat coordonatorul umanitar al ONU în Nigeria, Edward Kallon. „Cel puţin 110 civili au fost ucişi cu cruzime şi mulţi alţii răniţi în acest atac”, a adăugat el, calificându-l drept „cel mai violent atac comis împotriva unor civili inocenţi în acest an”.

Comunicatul ONU nu menţionează gruparea jihadistă Boko Haram, nici facţiunea disidentă a grupării Statul Islanic în Africa de Vest (Iswap), care şi-a înmulţit violenţele în această regiune şi controlează o parte din teritoriul nigerian.

Atacul s-a produsă într-o orezărie situată la mai puţin de 10 km de Maiduguri, capitala statului Borno, epicentrul insurecţiei islamiste. Luna trecută, 22 de agricultori fuseseră deja ucişi pe câmpurile lor, nu departe de acest oraş.

„Incidentul este cel mai violent atac direct împotriva civililor nevinovați din acest an”

Agricultorii, pescarii şi tăietorii de lemne sunt cu regularitate drept ţintă de jihadişti, care îi acuză că transmit informaţii armatei sau că nu plătesc „impozit” jihadist, obligatoriu pentru a exercita o activitate economică în unele zone din Borno.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: