Pandemia este un o filă neagră a istoriei moderne, desigur, dar ce ne facem în cazul în care vine un cataclism din fața căruia nu putem fugi? Incendii devastatoare, cutremure, un virus mult mai agresiv, atacuri nucleare, inundații violente și lista poate continua. Unde fugim atunci?

Ei bine, bogații lumii au deja un răspuns și un plan de acțiune în fața acestor scenarii sumbre: buncărele de lux. Da, buncăre similare celor proiectate pentru războaie, însă cu un „upgrade” modern, evident.

Să luăm exemplul lui Larry Hall, fost antreprenor guvernamental și dezvoltator de proprietăți, care achiziționat un buncăr ce a aparținut Guvernului SUA. Despre el, Larry spune că este un „prepper” –  o persoană care anticipează dezastrele naturale, pandemiile sau războaiele și găsește soluții pentru a se adapta la viața care va reîncepe după ce acestea se vor termina.

Potrivit lui Michael Mills, un criminalist de la Universitatea din Kent, „preppers” se pregătesc pentru situațiile de criză, situațiile în care produsele de bază sunt inexistente, asistența guvernamentală poate fi inexistentă, iar supraviețuitorii trebuie să se descurce pe cont propriu.

Hall a achiziționat buncărul în urmă cu 10 ani, iar de atunci l-a transformat într-un bloc cu 15 etaje, dotat cu absolut tot ce îi trebuie. Construcția impresionantă poate adăposti în jur de 75 de persoane și a fost umplută cu provizii care i-ar putea ține în viață în jur de 5 ani.

Desigur, o astfel de investiție nu este deloc ieftină, iar cei ce vor să fie în siguranță trebuie să scoată bani grei din buzunare.

Astfel de buncăre se găsesc peste tot în lume, Germania, SUA, Coreea, Thailanda, etc. fiind doare câteva dintre țările în care „preppers” așteaptă producerea unui dezastru.

Sursa BBC