Evenimentul Zilei > Actualitate > Asistentă acuzată că a maltratat un sugar
Asistentă acuzată că a maltratat un sugar

Asistentă acuzată că a maltratat un sugar

Mama unui băieţel de două luni, internat la Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara, acuză personalul medical de rele tratamente aplicate bebeluşului.

Potrivit unei plângeri depuse la Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului (DGPC) Timiş, un cadru medical i-a lipit micuţului suzeta cu un leucoplast ca să nu mai plângă.
"Mama copilului a fost ieri după amiază la noi şi a depus o sesizare la Serviciul "Telefonul Copilului". Astăzi, colegii noştri au redactat o adresă către Spitalul de Copii, în care le solicită să evalueze situaţia, să vadă cum stă treaba şi să ne trimită punctul lor de vedere, plus măsurile pe care le vor lua", a declarat Smaranda Marcu, purtător de cuvânt al DFPC Timiş.

Manuela Crişan (20 de ani), mama bebeluşului, spune că: "Luni noaptea, la ora 23.45, când am mers să îmi alăptez copilul l-am găsit cu suzeta lipită de gură cu ajutorul unui leucoplast. Îi ţinea practic suzeta să nu îi cadă din guriţă. Nu am avut nicio intenţie să-i suprind, era pur şi simplu o oră normală de alăptare. Dimineaţa, când am revenit să alăptez, copilul nu mai avea leucoplastul pe guriţă. În momentul în care am întrebat asistenta care se ocupă de bebeluşi de ce i-a lipit fiului meu suzeta cu leucoplast mi-a răspuns "urla ca un nebun"". Tânăra mamă spune că bebeleşul a fost internat pe 9 septembrie, cu convulsii, el suferind şi de otită.

Conducerea spitalului neagă acuzaţiile

Managerul spitalului Louis Ţurcanu, Eugen Boia, a convocat astăzi comisia de disciplină pentru a stabili exact cum stau lucurile.
"Copilul suferă de sindrom convulsiv recurent, iar personalul medical a lipit suzeta cu o bucată mică de leucoplast, însă pentru a se evita complicaţiile, cum ar fi hipoxia şi convulsiile. Mama a văzut, însă nu a putut fotografia la momentul respectiv, pentru că nu avea telefonul la ea. Mai apoi a reconstituit faptele, ea a lipit leucoplastul şi a făcut fotografiile (care însoţesc reclamaţia depusă la DGPC Timiş – n.r.), probabil pentru a obţine avantaje financiare sau a aduce prejudicii spitalului. Cert este că lipirea de leucoplast la nivelul feţei copilului se regăseşte şi în manevrele de îngrijire medicală, atunci când vrem să menţinem la nivelul feţei copiilor diferite instrumente medicale", explică managerul Eugen Boia.
Declaraţiile managerului potrivit reconstituirea faptelor de către mama micuţului sunt susţinute şi de afirmaţiile celorlalte mame din salon. "Toate celelate mame din salon au dat declaraţii scrise în care relatează că leucoplastul a fost aplicat de mama copilului, dimineaţa, pentru a realiza acele fotografii", susţine Mihai Gafencu, purtător de cuvânt al spitalului.
De cealaltă parte, mama copilului e decisă să-şi continue acţiunea şi astăzi a depus o reclamaţie la poliţie. "Cei de la spital mi-au zis să şterg imaginile ca să nu stric reputaţia secţiei de nou născuţi, că e o secţie unde se munceşte foarte mult, mi-au cerut asta în speranţa că astfel de lucruri nu au să se mai întâmple", conchide Manuela Crişan.
În secţia de sugari a spitalului "Louis Ţurcanu", o asistentă are grijă de cinci copii, iar mamele au acces la bebeluşi din trei în trei ore, când îi alăptează.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: