De la înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară până la data de 31.12.2013, totalul celor 43 de amenzi aplicate în sectorul asigurărilor a fost de 782.000 de lei, a anunțat instituția. În cazul uneia dintre companiile amendate, Consiliul ASF a hotărât, pe 18 decembrie 2013, retragerea aprobării directorului general al societății, întrucât acesta nu a respectat condiţiile asumate în fața autorității la preluarea mandatului.

Pe 20 noiembrie 2013, Consiliul ASF a decis sancționarea mai multor membri din conducerea unei alte societăți de asigurări cu 130.000 de lei, ca urmare a modului defectuoas în care erau soluționate dosarele de daună. Totodată, compania în cauză a fost obligată să revizuiască normele interne privitoare la instrumentarea dosarelor de daună, astfel încât să respecte toate cerinţele şi termenele prevăzute de legislaţie în ceea ce priveşte instrumentarea dosarelor de daună pentru asigurările RCA.

Șefii altui asigurător s-au ales cu amenzi în cuantum total de 130.000 de lei, tot pentru nereguli constatate în urma unui control care a vizat modul în care sunt soluționate dosarele de daună.

Directorul departamentului de daune al unei alte societăți a primit o amendă în cuantum de 50.000 de lei, iar firma a fost obligată să revizuiască toate dosarele de daună respinse de societate, pentru care termenul de prescripţie nu a intervenit şi gestionarea acestora în conformitate cu prevederile în vigoare. În cazul acestei societăți, ASF a decis în luna august a anului trecut interzicerea temporară a practicării a asigurării RCA, sancţionarea directorului general al societăţii cu amendă în cuantum de 50.000 de lei și retragerea aprobării conducătorului departamentului de daună din cadrul societăţii.

Te-ar putea interesa și: