Asasinat in Beirut

Asasinat in Beirut

Zece persoane au murit si alte 11 au fost ranite intr-un atentat cu masina capcana produs in capitala libaneza.

Printre victime se numara un parlamentar antisirian si fiul acestuia.

Oficialii din Statele Unite ale Americii si ONU s-au alaturat cancelariilor care au condamnat atentatul.

SUA si Franta si-au reafirmat sprijinul pentru Guvernul prooccidental, condus de premierul Fouad Siniora. Departamentul de Stat american sustine, prin intermediul purtatorului de cuvant, Sean McCormack, ca acest atac constituie o tentativa de subminare a eforturilor poporului libanez "de a edifica o tara democratica, prospera si eliberata de sub influente straine".

Ne puteți urmări și pe Google News

La randul sau, secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, a condamnat atentatul si a cerut Guvernului libanez sa ii aduca pe cei vinovati in fata justitiei. Walid Eido este cel de-al saptelea politician antisirian ucis in ultimii doi ani in Liban. Asasinatul are loc la numai cateva zile dupa ce Consiliul de Securitate al ONU a infiintat oficial tribunalul international pentru judecarea asasinilor fostului premier libanez, Rafik Hariri.

Acesta a fost omorat, impreuna cu alte 22 de persoane, intr-un atentat comis la 14 februarie 2005, la Beirut. Eido se numara printre sustinatorii crearii acestui tribunal.

Premierul Fouad Siniora a declarat ca, prin atentatele care ii vizeaza pe politicieni, se incearca reducerea majoritatatii antisiriene si a cerut ONU sa acorde asistenta de securitate Libanului, pentru evitarea acestor crime.