“Am fost un simplu executant”, spune Sa’er. El a lucrat la penitenciarul ministerului de interne sirian, acolo unde a și primit armele pe care le-a folosit în scopul “uciderii teroriștilor”, dar a fost capturat de insurgenții opoziției, după o confruntare în care a fost rănit. Aceștia l-au tratat, iar acum îl țin în custodie cu speranța că îl vor folosi într-un schimb de prizonieri.
Deși nu a acceptat să fie filmat sau fotografiat, pentru a nu fi recunoscut de către oamenii președintelui  Bashar al-Assad, a ținut să dea interviul cu scopul ca prietenii și familia sa să știe că trăiește, e bine și că acum… este un om schimbat.
El a mai declarat că guvernul l-a transformat într-un monstru care trebuia să ucidă pe oricine se opune regimului actual, indiferent dacă îi este necunoscut, propriul tată, frate sau prieten.
Naţiunile Unite estimează numărul victimelor la 5.400, în timp ce opoziţia spune că numărul real al celor decedaţi s-ar ridica la 7.000 de oameni.
Printre altele, Sa’er a spus că oamenii care îl reţin îl tratează bine şi că acum vede lucrurile în altă lumină. “De când sunt cu ei, văd numai lucruri bune”, declară el.