Jean Dujardin a câştigat trofeul pentru Cel mai bun actor, în timp ce regizorul filmului a urcat pe scenă pentru a ridica atât premiul pentru regie, cât şi cel pentru Cel mai bun scenariu original. "Mulţi oameni au crezut că nu există scenariu pentru că nu există dialog", a glumit Hazanavicius. 
Lista celor mai buni actori a fost completată de  Meryl Streep, care a portretizat-o pe Margaret Thatcher în pelicula "The Iron Lady". Ea a declarat că este "foarte mândră" de premiu şi a făcut referire la strămoşii ei britanici. Este primul trofeu BAFTA pe care actriţa îl câştigă din 1981. 
"Tinker Tailor Soldier Spy" a fost numit Cel mai bun film britanic, dar a câştigat şi trofeul pentru Cel mai bun scenariu adaptat. Povestea se bazează pe cartea scrisă de Bridget O’Connor, care a murit de cancer, la 49 de ani, înainte ca filmul să fie lansat. John Hurt a fost actorul recompensat cu un trofeu pentru contribuţia pe care a adus-o cinematografiei britanice de-a lungul timpului.
Documentarul "Senna", despre pilotul brazilian de Formula 1, a câştigat şi el un trofeu. La fel şi ultima parte a seriei "Harry Potter", considerat filmul cu cele mai bune efecte speciale.
Ceremonia a fost deschisă de Tom Jones care a cântat "Thunderball", o temă muzicală a filmelor cu James Bond, pentru a marca împlinirea a 50 de ani de film cu Agentul 007.