Arma secretă a lui Jamie Oliver pentru a face cel mai suculent pui

Arma secretă a lui Jamie Oliver pentru a face cel mai suculent pui Sursa foto: Jamie Oliver/ Instagram

Puiul la cuptor este un fel de mâncare îndrăgit, dar poate fi dificil de obținut un rezultat perfect din cauza tendinței sale de a se usca și de a pierde din umiditate. Arma secretă a lui Jamie Oliver este „puiul în lapte”, care blochează umiditatea pentru a se asigura că puiul este suculent, dar gătit bine.

Rețeta presupune pregătirea puiului întreg prin ruperea articulațiilor, îndepărtarea aripilor și tăierea prin piele între picior și piept.

Secretul lui Jamie Oliver pentru cel mai fraged și suculent pui

Puiul trebuie apoi tăiat între bucățile de piept, pe os, pentru a se separa, lăsând două bucăți mari. Puiul se taie apoi în patru bucăți.

Ingrediente:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • un pui întreg de crescătorie de 1,8 kg;
  • o linguriță de semințe de fenicul;
  • 200 g de unt nesărat;
  • un cățel de usturoi;
  • două cepe;
  • doi bulbi de fenicul;
  • o lămâie;
  • salvie proaspătă (30 g);
  • un băț de scorțișoară de 2,5 cm;
  • 1-1,5 litri de lapte integral.
Se schimba totul cu privire la carne! Planul diabolic s-a împlinit. Vom putea mânca aşa ceva?

Sursa foto: Arhiva EVZ

Mod de preparare

Rețeta lui Jamie Oliver spune că pentru a pregăti puiul, se condimentează cu sare, piper și o linguriță de semințe de fenicul.

Se pune o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare cu 50 g de unt și se rumenesc aripile și copanele de pui cu pielea în jos timp de aproximativ trei minute și jumătate sau până când devin aurii pe toate părțile.

Odată ce untul a căpătat o nuanță maro mai închis, transferați puiul pe o farfurie untul rămas în tigaie. Puneți puiul în tigaie cu încă 50 g de unt și repetați procesul, întorcând puiul timp de încă trei minute și jumătate sau până când untul devine maro închis.

Jamie Oliver

Sursa foto: Jamie Oliver/ Instagram

Adăugați pieptul și încă 50 g de unt, întoarceți carnea rumenită în tigaie, adăugați bulbul de usturoi și prăjiți totul timp de câteva minute.

Turnați aproximativ un litru de lapte (jumătate din pui ar trebui să fie scufundat) și răzuiți orice bucățele lipicioase din tigaie înainte de a stoarce o lămâie în tigaie. Adăugați bățul de scoțișoară.

Jamie Oliver recomandă să fierbeți puiul la foc mic timp de 50 de minute, apoi gustați și verificați condimentele și îndepărtați batonul de scorțișoară.

Pentru a servi puiul umed, scoateți carnea de pe oase și împărțiți-o în farfurii, potrivit Mirror.