Prăjitură cu mere și morcovi. Rețetă de post din sertarul bunicii

Prăjitură cu mere și morcovi. Rețetă de post din sertarul bunicii Prăjitură cu mere. Sursa foto: Pixabay

Prăjitura cu mere și morcovi este ideală pentru iubitorii de dulce, dar care țin postul Paștelui. Este delicioasă, pufoasă și foarte aromată, deci nu are cum să nu vă placă. Rețeta conține ingrediente puține, iar combinate, rezultă o prajitură care va fi apreciată de familie sau prieteni.

Prăjitura cu mere și morcovi. Rețetă de post din sertarul bunicii

Prăjitura cu mere și morcovi se prepară în mai putin de o oră, iar pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • Făină 000 – câte cuprinde
  • 17 linguri morcov ras (800 – 900 gr de morcovi)
  • 17 linguri zahăr
  • 17 linguri de ulei
  • 1 linguriță bicarbonat stins într-o linguri de zeamă de lămâie
  • mere și scorțișoară pentru umplutură

Cum se prepară delicioasa prăjitură

Începeți prin a curăța morcovii, pe care îi dați apoi pe răzătoarea mică. Adăugați rând pe rând lingurile de zahăr, amestecați și puneți totul deoparte cam o oră, la odihnă, ca să lase zeama. Curățați merele și le dați prin răzătoarea mare.

Îndulciți-le după gust cu zahăr și scorțișoară. Puneți-le pe foc vreo 10 minute ca să mai scadă din zeamă, amestecând duios cu o limbă de lemn. Încingeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți din timp tava de copt (40/30 cm).

Ne puteți urmări și pe Google News

Prăjitură Cu Mere, Toamna, DesertPrăjitura cu mere și morcovi. Sursa foto: Pixabay

După ce a trecut ora, adăugați tactici peste morcovi uleiul și făina încet-încet, fără să stoarceți sucul de pe ei. Când ați pus deja vreo 200 de grame din făină și momentul pentru bicarbonatul stins să intre în horă. Continuați apoi cu făina încet, până reușiți să frământați aluatul. Dar mare grijă: prăjitura e mai pufoasă când sunt făină mai puțină.

Tort, Plăcintă Cu Mere, Migdale, DovleacPrăjitura cu mere și morcovi. Sursa foto: Pixabay

Prăjitura cu mere și morcovi trebuie lăsată la răcit înainte de a o tăia

Împărțiți aluatul în două părți egale și, cu sucitorul, întindeți drăgăstos de foaie peste masa pudrată. Așezați-o cu grijă în tavă și lăsați-o vreo 10 minute la cuptor până când pregătiți a doua foaie. Scoateți tava, aranjați merele rase peste prima foaie și întindeți-o pe a doua. Așezați tava înapoi în cuptor și lăsați-o jumătate de oră bună până când foaia de deasupra e făcută bine.

După coacerea prăjiturii, este indicat să o lăsați să se răcească bine înainte de a începe să o porționați și s-o pudrați cu zahar tos. Sursa delicioasei prăjituri este raftulbunicii.ro.