Prăjitură Albă ca Zăpada, rețeta bunicii. Există un mare secret al gustului delicios

Prăjitură Albă ca Zăpada, rețeta bunicii. Există un mare secret al gustului deliciosSursa: Arhiva EVZ

Prăjitura Albă ca Zăpada este potrivită pe mesele festive atunci când ai mai mulți invitați. Este o rețetă veche, iar secretul din spatele gustului delicios constă în foile care se coc pe dosul tăvii.

Prăjitură Albă ca Zăpada , cu un gust delicios, mai ales, datorită foilor care sunt coapte pe dosul tăvii. De asemenea, și aspectul ei este foarte plăcut. Chiar dacă ai nevoie de mai mult timp pentru a o prepara și pentru a o porționa, rezultatul final merită. În plus, este perfectă atunci când ai mai mulți invitați. Pentru această rețetă vei avea nevoie de câteva ingrediente pe care orice gospodină le are în bucătărie:

  • 500 grame de făină,
  • două ouă medii,
  • 10 linguri de lapte,
  • 10 linguri de zahăr,
  • 10 linguri de ulei,
  • o linguriță de amoniu pentru prăjituri,
  • două linguri de suc de lămâie,
  • un praf de sare.

Ingredientele necesare pentru cremă sunt următoarele:

  • un litru de lapte,
  • opt linguri de făină,
  • opt sau 10 linguri de zahăr,
  • 200 grame de unt,
  • un praf de sare,
  • coaja și sucul de la o lămâie,
  • zahăr pudră sau nucă de cocos pentru decor.

Mod de prepare prăjitură Albă ca Zăpada

Pentru început, trebuie să te ocupi cu aluatul pentru foi. Vei amesteca două ouă cu un praf de sare și zahăr. Ulterior, adaugă uleiul, laptele și amestecă compoziția până la omogenizare. Amoniul trebuie stins în sucul de lămâie și adăugat în compoziție făcută. Cerne făina peste toate ingredientele până când vei obține un aluat compact și nelipicios. Aluatul trebuie împachetat într-o folie de plastic și lăsat timp de 30 de minute. Ulterior, încălzește cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius.

Aluatul trebuie porționat în trei părți egale. Presară făină pe masa de lucru și întinde câte o parte din aluat. Foaia trebuie să aibă dimensiunea tăvii de copt. Foaia de aluat trebuie rulată și pe sucitor și ulterior pusă pe dosul tăvii de copt. Tava o vei unge în prealabil cu puțin ulei și făină. Fiecare foaie trebuie coaptă timp de trei sau patru minute pe fiecare parte. În tot acest timp, te poți ocupa de cremă. Făina, zahărul sarea şi coaja de lămâie răzuită fin trebuie amestecate într-un vas încăpător. Laptele îl vei adăuga treptat până când compoziția se omogenizează.

Compoziția o vei pune pe foc la o temperatură medie și vei amesteca până când se va forma crema. Ulterior, acoper-o cu o folie de plastic și las-o într-un loc răcoros. Bate untul, care trebuie să fie la temperatura camerei, cu crema foarte rece până când compoziția o să devină cremoasă. Adaugă și sucul de lămâie și omogenizează. Crema o vei împărți în două și o vei întinde între foile de aluat, potrivit Catine.ro.