Rețetă de covrigi de casă. Se fac ușor, iar gustul este mult mai bun

Rețetă de covrigi de casă. Se fac ușor, iar gustul este mult mai bun Sursă foto: dreamstime.com

Covrigii sunt una dintre gustările preferate ale românilor, iar atunci când sunt făcuți în casă gustul lor este mult mai bun. În plus, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și se prepară foarte ușor.

Covrigii de casă sunt una dintre cele mai simple rețete pe care le poți face. La final, vei avea niște covrigi precum cei cumpărați de la magazin, crocanți la exterior și moi în interior. În plus, ei pot fi serviți la micul dejun sau drept o gustare alături de o cană de ceai. Timpul de preparare este foarte scurt și nici nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Pentru această rețetă vei folosi:

  • 500 grame de făină,
  • 300 mililitri de apă călduţă,
  • 15 grame de drojdie proaspătă sau un plic de drojdie activă,
  • o linguriţă de zahăr,
  • două linguriţe de sare,
  • cinci mililitri de ulei sau unt topit,
  • trei linguriţe de bicarbonat de sodiu,
  • trei litri de apă fierbinte.

Modul de preparare: covrigi de casă

Pentru început trebuie să cerni făina într-un castron mare și să adaugi sare. Amestecă 100 de mililtri de apă cu drojdia și zahărul și lasă acest amestec să stea timp de cinci sau 10 minute până când se formează o spumă deasupra. Amestecul îl vei turna peste făină și vei amesteca. Ulterior, adaugă uleiul sau untul topit la temperatura camerei și restul de apă. Frământă aluatul până când se va desprinde de pe pereții castronului. Aluatul trebuie acoperit cu o folie de plastic sau cu un prosop și lăsat la crescut timp de o oră, timp în care își va dubla volumul.

Încinge cuptorul la 200 de grade Celsius și pregătește două tăvi mari pe care le vei tapeta cu hârtie de copt. Ulterior, pune trei litri de apă la fiert și atunci când apa fierbe pune bicarbonatul de sodiu. Focul trebuie redus la minim. Împarte aluatul în opt părți egale și rulează fiecare parte într-o formă cilindrică de aproximativ doi centimetri lungime și lung de 40-45 centimetri lungime. Rupe sulul de aluat în jumătate și formează doi covrigi.

Ne puteți urmări și pe Google News
Covrigii vor fi lăsați timp de 30 de secunde în apa fiartă sau până când se ridică la suprafață. Ulterior, trebuie puși în tava de copt. Poți presăra semințe de susan, mac, sare grunjoasă, chimen sau brânză peste covrigi atunci când încă sunt umezi. Poți să presari și zahăr amestecat cu scorțișoară dacă vrei covrigi dulci. Covrigii trebuie să stea în jur de 15-20 de minute la cuptor sau până când devin aurii, potrivit Epochtimes-romania.com.