Gustarea care crește glicemia la niveluri alarmante. Multe persoane o iau în fiecare zi

Gustarea care crește glicemia la niveluri alarmante. Multe persoane o iau în fiecare zi Diabeticii au un regim special atunci când trebuie să dea examen de permis. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Persoanele care au o alimentație sănătoasă și fac mișcare zilnic nu se vor confrunta cu probleme de sănătate. Este foarte important să avem grijă la produsele pe care le consumăm. Una dintre cele mai comune gustări crește brusc glicemia.

Alimentația sănătoasă joacă un rol important când vine vorba de evitarea problemelor de sănătate. În cazul în care ai un regim alimentar bogat în produse care conțin mult zahăr, sodiu sau grsimi nocive, organismul tău va avea de suferit. Este foarte posibil să te confrunți cu valori mari ale tensiunii ateriale, ale colesterolului. În plus, o gustare obișnuită în rândul românilor crește nivelul glicemiei.

Reprezentanții Bibliotecii Națioanel de Medicină din Statele Unite au explicat că glucoza „este principalul zahăr care se găsește în sânge. Acesta provine din alimentele pe care le consumați și este principala sursă de energie. Sângele dumneavoastră transportă glucoza către toate celulele din corpul dumneavoastră pentru a fi folosită ca sursă de energie”. În plus, prea multă sau chiar prea puțină glucoză în sânge poate cauza probleme grave de sănătate.

Alimentul care îți duce glicemia la niveluri alarmante

Printre principalele simptome care apar atunci când glicemia este la un nivel ridicat se numără: setea crescută și urinările mai frecvente, vederea încețoșată, oboseala, rănile care nu se vindecă, pierderea în greutate atunci când nu încercați să slăbiți sau amorțeala și furnicăturile la nivelul picioarelor sau al mâinilor. Oamenii nu acordă foarte multă atenție dietei lor și de cele mai multe ori nu realizează că un singur aliment poate să le ducă nivelul glicemiei la niveluri alarmante.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este vorba de o gustare foarte populară în rândul românilor, covrigii făcuți din făină de grâu. Trebuie acordată mare atenție numărului de covrigi pe care îi consumăm pentru că reprezintă un pericol pentru sănătate. Cel mai bine ar fi ca aceștia să fie eliminați din dietă. Mulți români știu că nivelul glicemiei crește când mănâncă ceva dulce, precum o prăjitură, dar și alimentele bogate în amidon au același efect. Mai mult decât atât, aceste produse pot face mai mult rău față de cele care conțin zahăr, potrivit Doctorulzilei.ro.