Rețeta de șhaorma japoneză face furori. Ce o deosebește de cea arăbească

Rețeta de șhaorma japoneză face furori. Ce o deosebește de cea arăbeascăSursa: Wikipedia

Mâncarea populară stradală Okonomiyaki este o versiune savuroasă a clătitei japoneze, făcută din făină, ouă, varză mărunțită și proteine ​​alese după gustul fiecăruia acoperită cu o varietate de condimente.

Okonomiyaki este numită uneori „clătita sărată japoneză”, „shaorma japoneză” sau „pizza japoneza”, dar este mai degrabă un fel de mâncare care seamănă cu frittata. Este făcută cu făină, ouă, resturi de tempură (tenkasu), varză și felii de carne de porc acoperită cu o varietate de condimente precum sos okonomiyaki, maioneză japoneză, alge marine uscate și fulgi de bonito uscați.

În Japonia, oamenii mănâncă de obicei okonomiyaki la restaurantele specializate cu acest fel de mâncare. La unele dintre aceste restaurante, mesele sunt echipate fiecare cu un grătar, iar clienților li se oferă ingredientele pentru a o prepara singuri.

O reţetă de shaorma japoneză foarte adaptabilă, de asta-i atât de îndrăgită

Dacă nu mănânci carne de porc sau preferi o altă alegere proteică, această reţetă de mâncare este foarte adaptabilă. Posibilitatea alegerilor pentru umplutură și topping sunt nesfârșite.

Aveţi nevoie de şase ingrediente cheie pentru a face Okonomiyaki. Clătita japoneză Okonomiyaki este varianta asiatică a shaormei „cu de toate” și vă recomandăm să o asumați ca atare, la fel cum niponii o prepară cu tot ce găsesc prin bucătărie. Este o mâncare rapidă, sățioasă, care ține foarte bine loc de fel principal la prânz sau la cină.

Ingredientele rețetei de clătită japoneză sunt suficiente pentru o clătită mare sau două mici, în funcție de tigaia pe care o folosiți.

Japan Hosts G7 Summit, Hiroshima Culinary Academy Presents International Okonomiyaki

Sursa foto: japan-guide.

Ingredientele necesare  pentru Okonomiyaki

-75 g de făină de grâu -1 ou -200 g de căpățână de varză – tăiată grosier -½ linguriță de sare -1 linguriță de ghimbir murat – tocat grosier -1 tulpină de ceapă de primăvară – tăiată felii (folosiți jumătate în amestec și restul ca garnitură) -1 morcov ras -7 – 8 felii de șuncă, bacon sau chiar slănină (dacă nu aveți, puteți folosi cu succes salam uscat)

Cum se prepară Okonomiyaki

Puneți făina de grâu într-un bol și adăugați ouăle. Se amestecă până se omogenizează și apoi se adaugă restul ingredientelor ( adică varza tăiată grosier, ghimbirul murat, morcovul dat pe răzătoarea mare). Amestecați apoi bine. Dacă simțiți că aluatul e prea gros, adăugați puțină apă, pentru a obține o consistență agreabilă, ceva mai densă decât aluatul nostru tradițional pentru clătite.

Okonomiyaki

Sursa foto: japan-guide.

Prăjiți șunca și acoperiți-o apoi, în tigaie, cu aluatul de clătite japoneze preparat anterior. Gătiți Okonomiyaki timp de 3 – 4 minute pe o parte înainte de a o întoarce și de a o găti alte 3 – 4 minute pe cealaltă parte, până când clătita devine aurie și bine coaptă. Se unge cu un sos condimentat sau cu mai multe, la alegere, de exemplu ketchup și maioneză, și puneți deasupra restul de ceapă de primăvară, fulgi de chilli și ce mai vă inspiră din condimentele din bucătărie.

Dacă aveți în zonă magazine cu specific asiatic, puteți achiziționa de acolo sosuri specifice care vor da un plus de savoare acestui preparat foarte iubit în Japonia, potrivit retetesivedete.ro.