S-a aflat secretul rețetei. Cea mai bună shaorma de pui, făcută în casă

S-a aflat secretul rețetei. Cea mai bună shaorma de pui, făcută în casă

Shaorma se regăsește pe lista de preferințe a multora dintre noi, însă unii evită să o mănânce în public, din diverse motive. Așadar, ea poate fi preparată în casă. Gustul va fi, cu siguranță, la fel de delicios.

Pentru shaorma de pui ai nevoie de mai multe ingrediente, iar sosurile sunt cele care nu pot lipsi din acest preparat. Și ele pot fi făcute la fel, în casă.

Ingrediente shaorma de pui

  • două foi de tortilla;
  • un piept pui;
  • două linguri condimente pentru pui;
  • două linguri ulei;
  • doi cartofi;
  • doi castraveţi muraţi;
  • ardei iute, după gust;
  • ketchup;
  • salată verde.

Pentru sosul tzatzichi e nevoie de:

  •  400 g iaurt 10%;
  •  un castravete fabio;
  •  două linguri ulei de măsline;
  •  doi căţei de usturoi, sare, piper, mărar, o lingură suc de lămâie.

Mod de preparare

În primă fază se taie pieptul de pui, după care se condimentează, după gust. Pentru a prinde gust e nevoie să stea la marinat, în frigider, timp de 30 de minute. Ulterior, acesta se prepară în ulei sau se frige pe grătar. Această metodă e și mai sănătoasă și mai gustoasă.

După ce puiul este gata, se taie în fâșii subțiri. Cartofii se taie și ei și se prăjesc.

Cum se face sosul tzatzichi

Mai întâi se rade castravetele și se stoarce de suc. Se pune iaurtul într-un bol şi peste el se adaugă castravetele, usturoiul pisat, uleiul, sucul de lămâie, sare, piper și mărarul tocat.

Se ia o lipie şi se așază pe ea o foaie de salată, apoi, în mijloc, cartofii şi carnea. Se adaugă, după gust: ardei iute, sos tzatzichi şi ketchup. Se înfăşoară tortilla.

Shaorma e gata cât ai clipi, potrivit libertatea.ro.

Beneficiile shaormei

Deși mulți consideră shaorma ca fiind o bombă calorică, unii nutriționiști văd în ea o masă echilibrată, având chiar și anumite beneficii.

„A mânca shaorma din când în când (de maxim două ori/săptămână) este un obicei ce nu are niciun efect negativ asupra sănătății sau siluetei. E cu siguranță o alegere mai bună decât produsele de patiserie, snacks-urile, chipsurile și alte alimente de ronțăit. În final shaorma este porția de carne, pâine și salata, rulată într-un sandviș în loc să fie pusă în farfurie.

Atâta vreme cât suntem zgârciți cu sosurile și cartofii, shaorma poate reprezenta o alegere isteață ce ține cont de ritmul alert al vieții de zi cu zi”, spune nutriționista Mihaela Bilic, potrivit b365.ro.

Cu toate acestea, spune ea, shaorma cu de toate e bine să fie evitată, deoarece uneori poate dubla numărul caloriilor.

Ne puteți urmări și pe Google News