De ce Grecia nu a boicotat depunerea jurământului de către Putin

De ce Grecia nu a boicotat depunerea jurământului de către Putin Mitropolitul Vladimir și Vladimir Putin. / Sursa foto: agora.md

La ceremonia de învestire a lui Putin au fost reprezentate și câteva țări UE, și anume Grecia, Cipru, Ungaria, Slovacia și Franța, relatează săptămânal grec To Vima.

Putin la al cincelea mandat de președinte al Rusiei

Vladimir Putin, în vârstă de 71 de ani, a depus marți jurământul în cadrul unei ceremonii speciale organizate la Kremlin (în contextul unor măsuri stricte de securitate) pentru al cincilea mandat de președinte al Rusiei, preluându-și atribuțiile pentru încă șase ani, într-un moment în care relația țării sale cu Occidentul rămâne deosebit de încordată.

Ceremonia depunerii jurământului - Vladimir Putin. Foto: http://en.kremlin.ru/

Ceremonia depunerii jurământului - Vladimir Putin. Foto: http://en.kremlin.ru/

Edificator pentru relația dintre Moscova și Occident este faptul că SUA și multe țări din Uniunea Europeană au boicotat ceremonia de depunere a jurământului de către președintele rus, din cauza războiului din Ucraina. Și totuși, la ceremonie au fost reprezentate câteva țări UE, și anume Grecia, Cipru, Ungaria, Slovacia și Franța. Ei, și ce? - ar putea spune cineva. A schimbat ceva embargoul strict impus Rusiei? Desigur că nu...

Ambasadoarea Greciei l-a întâlnit pe Putin a 2-a oară

A fost a doua oară când ambasadoarea Greciei la Moscova, Aikaterini Xagorari, a mers la Kremlin pentru a-l întâlni pe Putin. Prima dată a fost când și-a prezentat scrisorile de acreditare, iar cu acea ocazie Putin și-a exprimat speranța că relațiile greco-ruse vor fi revigorate. De data aceasta însă a mers la ceremonia de depunere a jurământului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit unor informații, guvernul grec a cântărit datele cu privire la o politică externă pe mai multe niveluri și a decis să fie reprezentat prin ambasador la ceremonie. În fond, nu exista niciun motiv, potrivit unor surse diplomatice, să deterioreze și mai mult relațiile greco-ruse pentru o ceremonie de depunere a jurământului. S-a menținut astfel un canal de comunicare fără a schimba nimic în politica Atenei față de Rusia, având în vedere că Grecia a oferit ajutor umanitar și militar Ucrainei.

(Traducere Rador)