Evenimentul Zilei > Actualitate > Argint pentru junioarele României la Europenele de gimnastică
Argint pentru junioarele României la Europenele de gimnastică

Argint pentru junioarele României la Europenele de gimnastică

Echipa naţională de gimnastică feminină junioare a României a câştigat miercuri medalia de argint în concursul pe echipe, cu un punctaj total de 164,700 puncte, la Campionatele Europene de la Birmingham.

Diana Bulimar, Larisa Iordache, Dorina Diana Rusu, Beatrice Mărgărit şi Mădălina Neagu au fost depăşite, la ultima rotaţie, de echipa Rusiei, care a acumulat un total de de 173.750 puncte. Medalia de bronz a revenit Italiei (161.450 puncte). Larisa Iordache (55.550 puncte) şi Diana Bulimar (54.525 puncte) vor lua startul în proba de individual compus, ele calificânduse în finală de pe locurile trei, respectiv patru.

La Campionatele Europene din 2008, România s-a clasat pe locul patru în concursul pe echipe, iar la individual compus cea mai bună clasare a fost a Ameliei Racea, tot locul 4. În finalele pe aparate, Ana Porgras şi Amelia Racea au obţinut aurul şi argintul la bârnă, iar Amelia Racea o medalie de bronz la sol.

Cimpetiţia senioarelor va începe mâine, Ana Porgras, Amelia Racea, Diana Chelaru, Raluca Haidu, Cerasela Pătraşcu urmând să intre în calificări, sâmbătă fiind programată finala pe echipă, iar duminică se vor disputa finalele pe aparate. România este campioana europeană în exerciţiu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News