Arestările din vămi au scumpit ţigările de contrabandă

Arestările din vămi au scumpit ţigările de contrabandă

Acţiunile DNA în urma cărora au fost arestaţi 59 de poliţişti de frontieră şi vameşi de la PTF Siret şi alţi 86 de la PTF Moraviţa şi Naidăş au scumpit ţigările de contrabandă aduse din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia.

Dacă acum două săptămâni, se găseau foarte uşor ţigări de contrabandă la comercianţii din pieţe, târguri ori din Bazarul Suceava, după descinderile din PTF Siret, toţi dau din umeri şi foarte greu se poate ajunge la distribuitorii de tutun adus din Ucraina şi Republica Moldova. Mai mult decât atât, cei care mai practică acest tip de comerţ au ridicat preţurile considerabil. Astfel, un pachet de Viceroy care se vindea cu 5,5 lei costă acum 7 lei. Şi preţul ţigărilor Monte Carlo a sărit de 6 la 7 – 7,5 lei. Un pachet de Winston costă 8 lei, cu un leu mai mult decât înainte de deschinderile de la PTF Siret, iar Kent-ul poate fi cumpărat cu 9 lei în loc de 8 lei ca până acuma.Şi ţigările Nex s-au scumpit cu 1,5 lei de la 6,5 lei cât era preţul săptămâna trecută. Preţuri cu un leu mai mari

Şi la Timişoara contrabandiştii au crescut preţurile cu 50 de bani sau un leu în cazul ţigărilor aduse din Serbia. Asta pentru că, vânzătorii se feresc să aibă marfă pe stoc pentru a nu fi prinşi în cazul unei acţiuni de control. Potrivit unor surse din piaţă, după descinderile DNA în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Serbia, marfa a ajuns la plasatori deja cu preţ mai mare. Astfel, în Piaţa 700 sau Iosefin din Timişoara amatorii de ţigări de contrabandă pot cumpăra Viceroy, Pall Mall, Kent sau Malboro la preţuri cuprinse între 8 şi 9 lei pachetul.

Ne puteți urmări și pe Google News