"Procurorul de caz din Statele Unite a informat Ministerul Justiţiei că un judecator american a emis, în data de 22 iunie, un mandat intern de arestare în vederea extrădării pentru Mihai Necolaiciuc. Ministerul Justiţiei multumeşte tuturor jurnaliştilor care au înţeles că natura procedurii de extrădare a impus o atitudine rezervată din partea autorităţilor şi asigură că miercuri, în cadrul unei întâlniri cu presa care va avea loc începând cu orele 12, la sediul ministerului, vor fi oferite detalii tehnice legate de acest caz", se arată în comunicatul citat.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a precizat, pentru RTV, că următorii paşi în vederea extrădării lui Necolaiciuc depind de legislaţia şi procedurile americane şi că "vom avea mai multe detalii mâine".

Fostul şef CFR, în vârstă de 57 de ani, a fost arestat, miercurea trecută,  în Florida, pentru că a încălcat legea migraţiei. În România e acuzat că a dat un tun de zeci de milioane de euro.

Anchetă la Ambasada Venezuelei

În momentul în care a fost arestat de agenţii federali americani de la Marshal Service şi de cei de la Departamentul de Migrări şi Vămi, Mihai Necolaiciuc a prezentat acte de identitate emise de Venezuela, pe numele său adevărat.

Potrivit Mediafax, ambasada Venezuelei la Bucureşti va verifica dacă fostul şef al CFR figurează printre persoanele cu viză de rezidenţă în Venezuela. Reprezentanţii ambasadei au precizat, ieri, că nu au demarat cercetările în urma unor sesizări din partea autorităţilor române, ci în urma informaţiilor din presă.

Potrivit Mediafax, Ambasada Venezuelei la Bucureşti nu i-a acordat viză lui Necolaiciuc, iar paşapoarte sau acte de identitate se acordă doar cetăţenilor venezueleni, fiind un proces lung şi complex, care poate dura până la zece ani.

CITIŢI ŞI:

SUA îi asigură lui Necolaiciuc un “proces corect”

Cazul Necolaiciuc, în presa lumii