Asociația APA-OAX. Un câine a mușcat o femeie în orașul San Fracisco Lachigolo, din provincia Oxaca, din sud-estul Mexicului. Autoritățile nu au mai stat pe gânduri și au acționat rapid, cu o viteză neobișnuită. 

Câinele a fost prins de autoritățile locale și arestat. Cei de la asociația pentru protecția animalelor APA-OAX au criticat rapiditatea cu care au acționat autoritățile locale și mai ales pe primarul Carlos Garcia Morales, a informat el-cinco.mx. 

Primarul s-a dovedit a fi nemilos cu animalul și a spus că acesta trebuie să plătească pentru tratamentul victimei.

„Cei de la autoritățile locale au acționat cu o rapiditate nemaivăzută, capturând câinele și băgându-l în pușcărie fără mâncare și fără apă… Îl lasă să moară acolo!”, au scris cei de la APA-OAX pe Facebook. 

Aceștia au mai acuzat că paznicii de la respectiva unitate unde este deținut animalul au aruncat mâncarea pe care cei de la asociație au dus-o pentru animal. De asemenea, primarul a spus că animalul trebuie să plătească pentru tratamentul de care are nevoie femeia mușcată. Acesta ar fi condiția pentru ca animalul să fie eliberat. În urma presiunilor celor de la APA-OAX, câinele va fi dat totuși spre adopție cui îl dorește.