Evenimentul Zilei > EVZ Special > Anunțul-șoc al lui Rareș Bogdan. Ce spune despre candidatura la Primăria Capitalei
Anunțul-șoc al lui Rareș Bogdan. Ce spune despre candidatura la Primăria Capitalei

Anunțul-șoc al lui Rareș Bogdan. Ce spune despre candidatura la Primăria Capitalei

Prim vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a ținut să lămurească subiectul candidaturii sale la Primăria Capitalei, vehiculat în presă în ultimele zile.

„Nu mă interesează să candidez la Primăria Generală. Scurt și clar. Am alte priorități”, a scris Rareș Bogdan, pentru a pune capăt speculațiilor.

El s-a plâns că a fost atacat pe motiv că ar vrea să candideze pentru postul de edil al Bucureștiului, și de aceea vorbește despre situația căldurii din Capitală. Dar, spune liderul PNL, el face asta doar din postura de cetățean.

Rareș Bogdan i-a atras atanția edilului Capitalei Gabriela Firea pe subiectul lipsei de apă caldă și căldură în București, subliniind că trage un sistem de alarmă din „funcția de cetățean al țării numite România și de cetățean al Bucureștiului”, întrucât nu are de gând să candideze la Primărie.

„Să nu uităm de unde am plecat! Bucureștenii nu au apă caldă și căldură. Peste 300 de blocuri in capitala Romaniei nu au apa calda si caldura. Este crunta realitate.

Ca lucrurile să fie foarte clare: NU mă interesează să candidez la Primăria Generală! Eu am atras atenția că în București există o problemă de 3 săptămâni. Bucureștenii nu au căldură în casă și nu au apă caldă – condiții normale într-o lume civilizată. Observ că unii încearcă să o scoată pe Firea, care conduce Primăria, de sub tirul acuzațiilor firești ale unui om conștient de gravitatea situației, încearcă să mute cu posibile candidaturi sau nu știu ce conflict sau reproșuri în interiorul PNL. Să fie clar: nu PNL guvernează Capitala, nu PNL are primarii de sector, nu PNL a dat primarul general al Capitalei!

Subiectul apei calde și al căldurii din București există și este imputabil direct primarului general, Gabriela Firea. Faptul că vorbesc și atrag atenția că situația a devenit mai mult decât gravă nu ține de dorința mea de a candida la ceva. Voi vorbi despre multe alte lucruri din multiple orașe, despre multe alte lucruri din alte instituții ale statului, din multiple domenii, dar asta nu înseamnă că vreau să ajung șef pe undeva. Eu sunt europarlamentar. Sunt șeful Delegației PPE România în Parlamentul European și sunt prim-vicepreședintele PNL.

Nu am nevoie de alte funcții. În schimb, le cer tuturor să știe că înainte de orice, funcția de cetățean al țării numite România și de cetățean al Bucureștiului, în cazul meu, sunt mai importante decât orice altă poziție. Asta pentru a anula orice speculație. Nu mă interesează să candidez la Primăria Generală. Scurt și clar. Am alte priorități”, a scris pe pagina sa de Facebook, europerlamentarul Rareș Bogdan.