Evenimentul ZileiActualitateAnunțul IML. Cei trei pacienți din TIR-ul ATI de la Victor Babeș au murit sufocați

Anunțul IML. Cei trei pacienți din TIR-ul ATI de la Victor Babeș au murit sufocați

Anunțul IML. Cei trei pacienți din TIR-ul ATI de la Victor Babeș au murit sufocați
Toate cele trei paciente din TIR-ul ATI care s-a defectat la Victor Babeș au murit din cauza unei insuficiențe respiratorii acute, se precizează în raportul INML.

Institutul Național de Medicină Legală a precizat, marți, cauza decesului pentru cele trei paciente care au murit în urma tragediei de la Victor Babeș, relatează Antena 3.

Cauza morții lor a fost insuficiență respiratorie acută. Avaria la sistemul de almentare cu oxigen ar fi provocat decesul pacienților. Totodată, se știe că acel TIR de ATI amplasat în curtea spitalului a fost adus de la Ploiești, unde medicii s-au plâns anterior de probleme cu instalația de climatizare și instalația de oxigen.

Alimentarea cu oxigen a dat rateuri

Ancheta oficială a stabilit că tragedia de la Victor Babeş a avut loc din cauza unei disfuncționalități a alimentării cu oxigen. În cauză au fost audiate 15 persoane şi au fost au fost ridicate mai multe documente alături de imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în interiorul spitalului.

„La data de 12.04. 2021 în jurul orei 19:30 serviciul Omoruri s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că trei pacienți internați în unitatea mobilă amplasată în cadrul spitalului Victor Babeș au decedat. La fața locului s-a deplasat echipa complexă formată din polițiști din cadrul serviciului omoruri, un specialist din cadrul serviciului criminalistic precum și un medic legist din cadrul INML”, a anunțat șeful Serviciului Omoruri, Marian Mihoci.

Unitatea de terapie intensivă mobilă a suferit o gravă avarie

În interiorul unității mobile au fost descoperite cadavrele a trei femei în vârstă de 84, 74 și 63 de ani. Din primele date a rezultat că ventilatoarele montate în această unitate de terapie intensivă mobilă au suferit o disfuncționalitate, alimentarea cu oxigen fiind întreruptă. Cadavrele celor trei femei victim au fost transportate la INML, unde  marți dimineață a fost efectuată necropsia.

Marian Mihoci, șeful Serviciului Omoruri de la Poliția Capitalei, a declarat marți spune că serviciul s-a sesizat din oficiu în jurul orei 19.30 în cazul celor 3 pacienți decedați. „Nu a existat niciun apel la 112 care să sesizeze Serviciul Omoruri despre acest lucru”, a spus el. Mihoci a fost chestionat de jurnaliști în legătură cu o declarație a șefului DSU, Raed Arafat, care sussținea luni seară că l-a sunat pe Radu Gavriș, directorul adjunct al Poliției Capitalei, iar acesta era deja la curent cu incidentul. Șeful Serviciului Omoruri spune însă că nu știe de unde deținea Gavriș informația.


Accesează: