Evenimentul ZileiEVZ SpecialBombă în cazul Victor Babeș. Șeful Serviciul Omoruri: Niciun apel de la 112, m-a sunat domnul Gavriș

Bombă în cazul Victor Babeș. Șeful Serviciul Omoruri: Niciun apel de la 112, m-a sunat domnul Gavriș

Bombă în cazul Victor Babeș. Șeful Serviciul Omoruri: Niciun apel de la 112, m-a sunat domnul Gavriș
Seful Serviciului Omoruri, Marian Mihoci a făcut precizări, marţi, în cadrul unei conferințe de presă. A prezentat date ale anchetei declanșate după tragedia de la Spitalul Victor Babeş unde trei paciente au murit din cauza lipsei de oxigen. El a subliniat că nu a existat un apel de la 112, iar secţia pe care o conduce s-a autosesizat.

Potrivit anchetei s-a stabilit că tragedia de la Spitalul Victor Babeş a aut loc din cauza unei disfuncționalitate, în sensul că alimentarea cu oxigen a fost întreruptă. În cauză au fost audiate 15 persoane şi au fost au fost ridicate mai multe documente precum și imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în interiorul spitalului.

Dezvăluirile vin în contradicție cu ceea ce au spus Vlad Voiculescu și Raed Arafat

Simona Ionescu, redactorul-șef al EvZ, a anticipat că cineva minte în cazul Victor Babeș. 

„La data de 12.04. 2021 în jurul orei 19:30 serviciul Omoruri s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că trei pacienți internați în unitatea mobilă amplasată în cadrul spitalului Victor Babeș au decedat.

La fața locului s-a deplasat echipa complexă formată din polițiști din cadrul Serviciului Omoruri, un specialist din cadrul Serviciului criminalistic precum și un medic legist din cadrul INML.

În interiorul unității mobile au fost descoperite cadavrele a trei femei în vârstă de 84, 74 și 63 de ani. Din primele date a rezultat că ventilatoarele montate în această unitate de terapie intensivă mobilă au suferit o disfuncționalitate, în sensul că alimentarea cu oxigen a fost întreruptă.

Cadavrele acestor femei au fost transportate la INML unde în această dimineață a fost efectuată necropsia, concluzia fiind de insuficiență respiratorie acută.Au fost audiate în cauză până în acest moment 15 persoane atât personal medical cât și personal tehnic, au fost ridicate mai multe documente precum și imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în interiorul spitalului.

Vom reface filmul evenimentelor prin corelarea acestor declarații în cauză cu datele tehnice pe care le deținem în acest moment precum și datele pe care le vom obține prin dispunerea expertizelor precum și celorlalte aparate de constatare în cauză”, a spus șeful Serviciului Omoruri, Marian Mihoci.

Comisarul Mihoci a mai spus că la Serviciul Omoruri nu s-a primit apel de la 112, ci că el a fost sunat de directorul adjunct al Poliției Capitalei, Radu Emilian Gavriș, în jurul orei 19.30.


Accesează: