Evenimentul Zilei > Politica > Anunțul care tulbură apele în PSD. Un lider crucial a dat cărțile pe față
Anunțul care tulbură apele în PSD. Un lider crucial a dat cărțile pe față

Anunțul care tulbură apele în PSD. Un lider crucial a dat cărțile pe față

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, la finalul ședinței Biroului Executiv al liberalilor, că săptămâna aceasta vor fi finalizate toate discuțiile cu restul partidelor politice și grupurilor parlamentare „în efortul de a pune punct acestei guvernări catastrofale pentru România”.

Liderul PNL a anunțat că, în timpul ședinței, liberalii și-au fixat ca obiectiv să stabilească data la care va fi depusă moțiunea de cenzură,  și momentul în care aceasta va fi dezbătută și votată.

Orban a amintit că încă de la începutul noii sesiuni parlamentare obiectivul PNL a fost să strângă numărul necesar de 233 de semnături, pentru a fi cât mai siguri de succesul moțiunii.

„Zilele Guvernului Dăncilă sunt numărate, moțiunea de cenzură intră în linie dreaptă. În cursul acestei săptămâni vom finaliza toate discuțiile cu toate formațiunile politice și grupurile parlamentare care sunt implicate în efortul de a pune punct acestei guvernări catastrofale pentru România.

Mi-am informat colegii privind stadiul discuțiilor, ne-am propus ca obiectiv să strângem toate semnăturile, în cursul acestei săptămâni și, de asemenea, în cursul acestei săptămâni, să stabilim data la care vom depune moțiunea de cenzură și, evident, în funcție de data la care vom depune moțiunea de cenzură, data la care se va dezbate și se va vota moțiunea de cenzură.

Repet, obiectivul Partidului Național Liberal, încă de la începutul sesiunii parlamentare, a fost acela de a uni, de a coagula toate forțele politice parlamentare care se găsesc în Opoziție, pentru a obține numărul de semnături, în primă fază, și ulterior numărul de voturi necesar pentru a asigura reușita moțiunii de cenzură”, a declarat Orban, la finalul BEx al PNL.

În momentul în care a fost întrebat dacă semnarea moțiunii reprezintă o garanție suficientă pentru ca parlamentarii respectivi să și voteze dărâmarea Guvernului, Ludovic Orban a spus că nu își imaginează că vreun membru al Parlamentului ar putea să transmită ceva în scris și altceva în ziua decisivă a votului, în pofida „asalturilor disperate pe care le face PSD și Guvernul asupra parlamentarilor de opoziție, asalturi care, de multe ori depășesc granițele legii și aici le atrag atenția că riscă să intre în sfera penală”.