Anunț despre apa caldă și căldura din București! Informații de ultima oră

Anunț despre apa caldă și căldura din București! Informații de ultima oră

Gabriela Firea a anunţat în această seară de la sediul PSD că bucureştenii nu mai au motive de îngrijorare în ceea ce priveşte căldura.

UPDATE - ELCEN a reacționat, marți seară, la comentariile primarului general.

„Ca urmare a comentariilor făcute în această seară în spațiul public de primarul Capitalei, Gabriela Firea, referitoare la furnizarea agentului termic, conform cărora ” RADET nu a avut avarii, doar ELCEN”, dorim să facem următoarele precizări:

Ne puteți urmări și pe Google News
Așa cum am informat deja în mod transparent, incidentul (nu a fost vorba de o explozie) care s-a produs la CTE Grozăvești în data de 23.11.2019 a determinat livrarea, pentru un interval de 6 până la 8 ore, a unor temperaturi mai mici ale agentului termic față de cele comandate de RADET. Pentru o mai bună înțelegere, pentru doar câteva ore, s-a produs o diminuare cu aprox. 30 de Gcal din totalul de cca. 800 Gcal solicitat prin comanda RADET, așadar un procent de 3%. Parametrii de livrare a energiei termice s-au îmbunătățit considerabil încă din noaptea respectivă ca urmare a intervenției prompte a echipelor operative ale ELCEN. Duminică, 24.11, necesarul de sarcină termică era deja acoperit, astfel încât efectele produse și resimțite au fost minime. FOARTE IMPORTANT DE REȚINUT CĂ ACESTE EFECTE AR FI FOST NULE DACĂ REȚEAUA DE TERMOFICARE AFLATĂ ÎN RESPONSABILITATEA PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI BUCUREȘTI AR FI AVUT CAPACITATEA TEHNICĂ DE A PRELUA NECESARUL DE ENERGIE TERMICĂ AFERENT CTE GROZĂVEȘTI ÎN ARIA CELORLALTE CENTRALE. Din păcate, rețeaua de termoficare se află într-o stare avansată de deteriorare și nu permite efectuarea manevrelor de preluare a sarcinii termice, deși centralele ELCEN au capacitatea de a asigura rezerva necesară, așa cum a fost cazul și în această situație.

Este esențial ca informațiile lansate în spațiul public să nu denatureze realitatea și să nu abată atenția de la problemele reale de la nivelul rețelei.”, se arată în comunicatul ELCEN.

Începând din această noapte nu vor mai fi probleme cu căldura în Capitală

Gabriela Firea: „Începând din această seară, și avaria pe care a avut-o CET Grozăvești, care aparține ELCEN, deci Ministerul Energiei, va fi finalizată, astfel încât începând din această noapte nu vor mai fi probleme cu livrarea agentului termic în Capitală. RADET nu a avut avarii, doar ELCEN, în ultimele două zile”, a declarat Gabriela Firea de la sediul PSD.

Despre ce a fost vorba

"Ca urmare a incidentului produs ieri, 23.11.2019, la CTE Grozăveşti, din pricina unei fisuri survenite la un cazan din incinta centralei, echipele de reparaţii ale ELCEN au intervenit prompt pentru a se reveni cât mai repede la parametrii de funcţionare optimi. Astfel, pe timpul nopţii, s-a reuşit îmbunătăţirea considerabilă a parametrilor de livrare a energiei termice, astfel încât, la această oră, necesarul de sarcină termică este acoperit. În acest moment, temperatura agentului termic livrat este foarte aproape de comanda RADET, adică aproximativ 82°C faţă de solicitarea de 88°C - 94°C. De asemenea, datorită intervenţiei prompte a echipelor noastre, am reuşit să acoperim în totalitate la această oră necesarul de Gcal solicitat de RADET", se arăta în postarea companiei de pe propria pagină de Facebook de acum două zile.

Câte blocuri au fost afectate

De asemenea, Primăria Capitalei anunța vineri că, la finalul săptămânii trecute, 250 de blocuri nu beneficiau de apă caldă și căldură deoarece, odată cu răcirea vremii, a început procesul de încărcare a sistemului, iar punctele termice de la capătul rețelei se încarcă mai greu. Nu e vorba de avarii, a ținut să precizeze PMB, precizând că era vorba despre 250 de blocuri din cele 8.300 de blocuri racordate la RADET, din sectoarele 1, 2, 3 și 6.