În cursul celor două zile, participanţii vor avea parte de prezentări bazate pe informaţii de interes pentru antreprenorii web, potrivit lui Bogdan Iordache, managing partner al Wembrio, o organizaţie de sprijin pentru antreprenorii online, care se află în spatele evenimentului.
Ideea organizării How to Web 2010 a apărut într-o discuţie informală, pornind de la faptul că în Europa de Est sunt ingineri talentaţi şi interesaţi de proiecte globale, comunităţi locale în formare, dar care se confruntă cu prea puţin capital şi sprijin, spune el.
Din dorinţa de a atrage expunere internaţională către această zonă şi de a aduce antreprenori online cu experienţă de la care participanţii să aibă de învăţat, organizatorii au invitat 20 vorbitori de renume, care vor ţine 24 de prezentări şi discuţii.
Evenimentul va cuprinde nu numai prezentări, dar şi ateliere de lucru şi o competiţie dedicată startup-urilor. Printre invitaţi se numără Ramu Yalamanchi, fondatorul Hi5, una dintre cele mai mari reţele de socializare din lume, Loic Le Meur, unul dintre cei mai cunoscuţi bloggeri şi antreprenori web din Europa, care conduce platforma de comunicare sociala Seesmic, Mike Butcher, editor şef al TechCrunch Europe, cel mai faimos blog de tech din lume etc.
La eveniment sunt aşteptaţi 500 de participanţi din regiune, iar preţurile de participare sunt între 150 şi 250 de euro. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul evenimentului.
Evz.ro este partener media al evenimentului.