Antonescu nu-l vede premier pe Orban

Antonescu nu-l vede premier pe Orban

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat astăzi că nu doreşte să intre în tandem cu un ipotetic premier, în campania pentru alegerile prezidenţiale. În context, el a respins varianta nominalizării prim-vicepreşedintelui liberal Ludovic Orban pentru poziţia de şef al Executivului. Prezidenţiabilul liberal a mai spus că nu se teme de o eventuală candidatură a lui Sorin Oprescu la Palatul Cotroceni .

Liderul PNL a precizat că va vorbi despre guvernare şi despre premier după ce România va avea alt preşedinte, întrucât doreşte să aibă o abordare serioasă, pragmatică, realistă şi în limitele Constituţiei.

"Am să vorbesc despre acest lucru, am să vorbesc despre cum văd guvernarea după ce vom avea un alt preşedinte al României, dar nu se pune problema de a nominaliza un prim-ministru pentru că asta ar însemna că ne jucăm. Şi, ca atare, nici domnul Orban nu poate beneficia, cel puţin acum, de această nominalizare”, a comentat Antonescu.

Nu se teme de Oprescu Preşedintele PNL nu îl consideră pe Sorin Oprescu un pericol în viitoarele alegeri prezidenţiale, dar a spus că va lua în serios orice contracandidat, indiferent de numele său. Potrivit rezultatelor unor sondaje CURS publicate săptămâna trecută, dacă Sorin Oprescu ar candida, Crin Antonescu ar putea pierde 5% din electoratul său. "Nu are rost să comentez nişte ipoteze pe care unii le emit ca să se autoliniştească", a încheiat liberalul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Crin Antonescu a explicat şi raţiunea pentru care l-a ales pe Romeo Stavarache coordonatorul echipei sale : şeful de campanie al candidatului PSD Mircea Geoană este Viorel Hrebenciuc, cel care a pierdut de două ori la Bacău în faţa lui Romeo Stavarache, noul coordonator de campanie al PNL.

Antonescu a mai spus că numeroasele sale absenţe de la şedinţele Senatului nu îi vor afectat imaginea în campania pentru alegerile prezidenţiale, deşi ele reprezintă "o temă de atac electoral exploatată din gros". Liderul PNL a sugerat că a lipsit de la şedinţele Senatului pentru că are un partid de condus şi este candidat la preşedinţie. În urmă cu două zile, raportul Institutului pentru Politici Publice privind activitatea Legislativului în prima sesiune parlamentară din 2009 releva că senatorul PNL Crin Antonescu a votat doar în două din cele 213 şedinţe de vot.

Băsescu nu are curaj în cazul Ridzi

Liderul PNL a spus că întregul scandal Ridzi demosntrează că Traian Băsescu nu are curajul să tranşeze cazul Ridzi şi să pună în aplicare ceea ce propovăduieşte de cinci ani de zile.

Potrivit acestuia, cazul Ridzi „este simptomatic” pentru actualul şef al statului. "Traian Băsescu a luat mandatul şi voturile românilor pentru a sparge sistemul ticăloşit şi am spus cu ceva vreme în urmă că între timp a devenit patronul acestui sistem, că i-a dezamăgit pe cetăţeni, şi iată că azi domnia sa prin tăcerea, prin lipsa de implicare prezidenţială în acest caz ne dovedeşte că patronează azi gaşca pedistă, grupul de interese şi clientele construite în jurul acestui partid şi în jurul domniei sale, personal”, a susţinut el.

Crin Antonescu a asigurat că liberalii nu vor obstrucţiona demersul PD-L privind începerea urmăririi penale a fostului premier Călin Popescu Tăriceanu în dosarul Sterling, dar a calificat drept "interesant" momentul ales pentru promovarea acestei iniţiative. "Puteţi evalua semnificaţia unui astfel de demers, având în vedere că despre acest caz s-a discutat cu multă pasiune vreo săptămână, acum multe luni, că Boc a anunţat o comisie de cercetare, Corp de Control. N-am mai auzit nimic, nu ştiu să fi ieşit ceva necurat la iveală. În toiul cazului Ridzi, iată că cei de la PDL şi-au adus aminte de asemenea chestiune", a susţinut Crin Antonescu.

Citiţi şi:

Repetiţie pentru alegeri: Războiul dosarelor

Antonescu, senator la fără frecvenţă

Crin, candidatul "neconvenţional" pentru vremuri de criză