Trecerea Elenei Udrea de la criticile la adresa PNL la ideea de "refacere a dreptei" împoriva PSD nu este considerată credibilă de către liderul liberal. „Eu n-am reţinut nimic din acţiunea de ieri în afară de declaraţia spectaculoasă a domnului Baconschi”, a replicat, ironic, Crin Antonescu mesajului Elenei Udrea.
Ministrul de Externe, Teodor Baconschi s-a numărat ieri, la alegerile interne din filiala PDL Bucureşti, printre lăudătorii cei mai origibali ai Elenei Udrea: „Eu, Elena, sunt foarte bucuros să lucrez cu tine. Trebuie să faci eforturi monumentale ca să nu cazi sub farmecul tău, în calitate de coleg. Eşti inteligentă, eşti frumoasă, eşti tenace, ai anduranţă la mediul în general dezgustător al politicii româneşti şi nu te deranjează vecinătatea oamenilor de valoare”, şi-a măgulit Baconschi colega de guvern înainte de a fi aleasă şefă la Bucureşti.
Mai mult, Antonescu nu-i recunoaşte pe PDL-işti drept „colegi de dreapta”, nu vede posibil un dialog în acest moment şi nici nu-i dă multe şanse după alegerile la vârf în PDL, programate în martie 2011. „Nu e vorba de colegi de dreapta şi nu cine conduce un partid e important, ci ceea ce face acest partid. Prin ceea a făcut şi ce face PDL în momentul de faţă nu există un suport de dialog.Noi nu aşteptăm cu sufletul la gură Congresul PDL în niciun fel”, a adăugat liderul PNL.