Antonescu a fost întrebat de Dan Diaconescu dacă nu se răsucesc Brătienii în mormânt după ce a convenit alianţa cu PSD şi înfiinţarea USL. "Dar de ce se învârt, erau foarte democraţi Brătienii? Aflaţi că nu. Brătienii conduceau cu mână de fier, ceea ce nu e cazul meu.(…) Partidul Naţional Liberal era un partid democratic, dar conducerea în interiorul PNL a fost întotdeauna destul de autoritară", a replicat Antonescu, conform mediafax.ro.
Liderul liberal a mai spus că "Brătienii au făcut şi ei tot felul de combinaţii, tot felul de lucruri discutabile", dar că "au avut întotdeauna un punct cardinal în interesul naţional". "Iar eu şi PNL – că nu a făcut-o de capul meu, nu am impus-o nimănui – am făcut această alianţă considerând-o în interes naţional, pentru a pune capăt regimului portocaliu care a distrus această ţară", a mai declarat Antonescu.
Ce mi-e alianţa cu PSD, ce mi-e alianţa cu PD?
"Dacă e vorba ca oamenii să se învârtească în mormânt, ce mi-e alianţa cu PSD, ce mi-e alianţa cu PD făcută din 2003", a întrebat Antonescu. Nici despre Ion Iliescu nu a avut numai cuvinte de laudă, spunând că acesta "a adus minerii şi asta a fost o mare nenorocire". "Este un personaj destul de bătrân, în sensul experienţei", a completat liderul liberal, care a spus că are relaţii corecte cu fostul preşedinte al PSD.
Emisiunea a fost intitulată: "Prima confruntare între preşedintele interimar Crin Antonescu şi viitorul preşedinte DD".