Evenimentul Zilei > Actualitate > Antonescu îi dă replica lui Ponta: „Îi răspund ca doamnei Pora”
Antonescu îi dă replica lui Ponta: „Îi răspund ca doamnei Pora”

Antonescu îi dă replica lui Ponta: „Îi răspund ca doamnei Pora”

După ce Victor Ponta a declarat că în timp ce PSD negocia pentru moţiunea de cenzură, alţii stăteau la televizor, Antonescu a reacţionat. Îl tratează pe Ponta ca pe Andreea Pora, pe care o acuză că îl apară pe Băsescu.

"Daţi-mi voie să nu comentez, dar la acest gen de comentarii îi spun domnului Ponta ce îi spun şi doamnei Pora", a spus Antonescu, întrebat cum comentează declaraţia lui Victor Ponta care se plângea că în timp ce social-democraţii strângeau voturi pentru moţiune, alţii erau la televizor.
Antonescu şi-a continuat apoi comentariile la adresa partenerilor de coaliţie, cu care de altfel se va întâlni de la ora 14.00 pentru a discuta planul pentru votul moţiunii de cenzură. Liberalul a subliniat că "nu reproşează nimic, nimănui, în acest moment", dar în ceea ce priveşte căderea guvernului Boc s-a pierdut timpul. 
"Deplâng faptul că s-a pierdut timp, săptămâna trecută în cea mai mare măsură şi am fi putut înainta în conturarea alternativei până la detaliu, până la prim-ministru sau alcătuirea noii majorităţi", a spus Antonescu, adăugând că la discuţiile cu PSD şi PC va înainta astăzi câteva nume de premier, propuse de Consiliul Naţional.  
De altfel, săptămâna trecută Antonescu a cerut insistent ca PNL şi PSD să cadă de acord, înaintea moţiunii, asupra guvernului de criză şi a premierului. Răspunsul venit din tabăra PSD a fost că singurul nume de premier va fi Victor Ponta şi va fi rostit doar în eventualitatea în care moţiunea de cenzură trece.
"Parlamentarii PDL, nişte manechine, deşi nu toţi au calităţi"
Liberalul a mai declarat că speră totuşi ca şi parlamentarii PDL, transformaţi de partid în "manechine" să voteze moţiunea de cenzură.
"Faptul că PDL a luat măsura fără precedent de a-şi transforma parlamentarii într-un soi de manechine, neavând toţi calităţi pentru asta, unii având, dar nu toţi, care trebuie să asiste şi nu li se îngăduie să-şi exprime votul pe o problemă gravă, nu ne sperie foarte mult. Noi nu vrem să se voteze pe furiş această moţiune de cenzură. Dacă sunt oameni în PDL, care înţeleg că în ţara asta nu mai poate fi dusă de râpă de guvernul Boc, aceia o vor face indiferent de interdicţia de a nu votape care conducerea partidului le-a impus-o", a comentat Antonescu, după şedinţa Biroului Politic Central de astăzi. 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: