Antonescu, despre adjunctul lui Hillary Clinton: Avea informaţii departe de realitate

Antonescu, despre adjunctul lui Hillary Clinton: Avea informaţii departe de realitate

Preşedintele interimar, Crin Antonescu a declarat aseară, la Sinteza zilei că Philip Gordon, asistentul lui Hillary Clinton avea informaţii incorecte despre situaţia politică actuală, adăugând că i-a spus acestuia tot ceea ce trebuia să ştie.

"Anumite informaţii erau, foarte clar, departe de realitatea politică din România", a spus Antonescu.  Preşedintele interimar a mai punctat că nu ştie în ce măsură s-a schimbat opinia lui Philip Gordon asupra situaţiei politice, după întâlnirea avută.  "Nu ştiu în ce măsură opinia domniei sale s-a schimbat, după spiritul declaraţiei pe care a dat-o presei la plecare am speranţa că da, dar e clar că şi Departamentul de stat şi cei din politica americană s-au interesat de situaţia din România, aveau informaţii incorecte", a mai spus Antonescu. Preşedintele interimar a mai adăugat că în spatele preşedinetelui suspendat se află 900.000 de români "şi probabil ambasadorul SUA în România". "Sigur că în spatele meu, în sprijinul poziţiei mele, sunt aceşti 7,5 milioane de oameni care au votat. În spatele lui Traian Băsescu sunt 900.000 de mii de oameni şi probabil ambasadorul SUA în România. Sincer, nu ştiu cine e mai puternic. Dar ştiu cu siguranţă că eu fac un lucru corect, care trebuie făcut, luptându-mă pentru aceşti oameni, pentru legile din România, pentru instituţiile şi statul de drept din România", a spus Antonescu la Antena 3. Crin Antonescu a mai punctat faptul că i-a transmis lui Philip Gordon că este pro-american. "I-am spus astăzi domnului Gordon că sunt un pro-american, iar relaţia cu SUA este unul dintre cele mai bune lucruri pentru România. I-am spus asta pentru că SUA trebuie să fie furnizori de valori democratice, asta este exigenţa mea. Atunci când eşti o ţară mai mică trebuie să ai şi tu exigenţele tale", a adăugat Antonescu. Philip Gordon, asistentul secretarului de stat Hillary Clinton, a declarat ieri că principalele ingrijorari ale Departamentului american de Stat sunt determinate de suspiciunea că la referendum au avut loc fraude de amploare, de procesul de reactualizare a listelor electorale şi de presiunile exercitate asupra Curţii Constitutionale. CITIŢI ŞI:

  • Gordon: SUA susţine cele 11 puncte exprimate de CE
  • Philip Gordon: Îngrijorările Departamentului de Stat sunt legate de suspiciunea că la referendum au avut loc fraude de amploare
  • Ce i-a transmis Gordon lui Antonescu: "Ne pasă de democraţia din România"

Ne puteți urmări și pe Google News