Evenimentul Zilei > Actualitate > Antologia umorului politic, ediţia 2011
Antologia umorului politic, ediţia 2011

Antologia umorului politic, ediţia 2011

S-au certat între ei, s-au jignit, s-au arătat cu degetul unul pe altul, s-au întrecut în discursuri. Şi asta nu a fost tot. În 2011, politicienii români, cu voia sau fără voia lor, s-au mai întrecut în vorbe de duh, unele dintre ele vecine cu ridicolul. La sfârşit de an, vă prezentăm o selecţie a "perlelor" politicienilor noştri.


Corneliu Vadim Tudor

„Eu îi simpatizez şi pe Crin Antonescu şi pe Victor Ponta, dar îi mănâncă Traian Băsescu ca pe bobocii de raţă, la micul dejun. Hai, să fim serioşi! Ăla e un căpcăun şi ăia sunt doi mieluşei. Aici trebuie un balaur, care e numai mandea".
Varujan Vosganian

„Emil Boc ignoră toate politicile publice care se referă la persoană, la unicitatea făpturii umane (…) îi priveşte pe români ca pe nişte ţinte de carton, anonim, fărănăzuinţe, fără speranţe, fără melancolie. (…) Este cea mai profundă atitudine de dispreţ la adresa fibrei spirituale a poporului român pe care am văzut-o eu în 21 de ani de Parlament sub această cupolă”.
Marian Vanghelie

„Nu poţi să conduci organizaţia de Bucureşti decât dacă poţi şi dacă eşti bun, că altfel te ejaculează. Te ejaculează…, adică, ….te ejectează!”
„Am o părere foarte bună de domnul Paleologu (n.r. deputatul PDL Teodor Paleologu). Eu îl respect foarte mult pe domnul Paleologu. Şi cred, ca politician, dar ca un intelectual de remarcă, cred că poate să fie alături de acest consiliu. Şi să vorbească româneşte. L-am văzut la televizor că vorbeşte româneşte. Şi asta e nevoie”.

 „Nu pot să rămân în PSD, aşa ca o marionetă…oricum, o să analizez cu colegii mei, este vorba de viitorul meu. Am obligaţia morală să schimb anumite lucruri. Vreau să mă laud un pic, am viziune, ştiu cum se construieşte un partid”.

 „Dacă aş crede chiar că mă iubeşte Roberta – acum, pe cuvânt, pentru mine, că ar fi o chestie foarte frumoasă, dar este o iubire otrăvitoare. Mie îmi plac femeile, să ştiţi, nu bărbaţii. Şi atunci, eu o iubesc pe Roberta, dar ar trebui să-şi găsească unul mai…care nu e chiar atât de…un tip mai cuminte, un intelectual rasat, care ar putea să se ademenească”.

 „Le plac sau nu le plac de mine, (n.r. – se referea la colegii săi din PSD) eu sunt vicepreşedintele partidului PSD, ca să ne înţelegem în această privinţă„.

 „Nu plec din PSD. Uitaţi-vă bine la mine!…la configuraţia feţei mele! Am eu faţă de om care să-l ademenească alţii să plece?”
Crin Antonescu

„Eu sunt leneş, eu, cred dânşii, dorm mult. Nu mi-am petrecut nopţile cu vreunul sau vreuna dintre ei, să ştie cât dorm sau nu. Nu mi-am dat întâlnire nici la şedinţe, nici la sapă, nici la nimic dis-de-dimineaţă şi am întârziat eu. Dar, văd că totuşi, din anumite înregistrări pe care şi le fac între ei, văd că dânşii nu se dau jos din pat decât de la anumite sume în sus. Aşa încât matur, imatur, Victor Ponta nu-i circar, leneş, harnic, eu nu sunt hoţ„.

"Profetia era in baie, tot asa cu telefonul de unul singur?" (răspuns la afirmaţia lui Mircea Geoană că liderii PNL şi PSD nu-şi vor mai condudce partidele în scurt timp).

Mircea Geoană

„Nu mă interesează domnul Iliescu, pentru mine domnul Iliescu este un subiect închis în catafalc şi dus în altă aripă a istoriei„.

 „Păi, ăsta (n.r. – Victor Ponta) nu poate să conducă nici măcar o autobază, dar să conducă Guvernul României!”

„Nişte puşti ţâfnoşi (n.r. – despre pesedişti, după ce l-au exclus din partid) se joacă cu funcţiile în stat, nici nu au ieşit încă de la grădiniţă şi vor să se joace cu funcţia întâi şi funcţia a doua în stat”.

„Demersul social-democraţilor este o dovadă de cretinism politic sau de blat între conducerea PSD şi reprezentanţii Puterii pentru ca şefia Senatului să revină PDL sau UDMR”.

Adrian Năstase

Membrii UNPR merg în teritoriu cu bastonul într-o mână şi cu morcovul în cealaltă mână pentru a racola primari”.

„Consider că noi, în această clădire (n.r. – Palatul Parlamentului) trebuie să adăpostim tot ceea ce este legat de istoria României, prezentul îl reprezentăm noi, prin statuile noastre vii, care sunt aici şi unii dintre noi au chiar şi nişte fotografii, deja, pe unii dintre pereţii clădirii”.

„Ma aştept, la finalul acestor trei procese (în care este judecat – n.r.), ca una dintre aceste săli ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie  să poarte numele meu. Eu cred că ar fi un act de dreptate, încă un act de dreptate care s-ar face în mod evident, pentru că aceste lucruri merită sa rămană în istorie. Este vorba de o acţiune de hărţuire politică".

"Dacă vreţi o propunere mai extravagantă, să ne mutăm noi la balcoane, să lucrăm de acolo şi populaţia să stea jos, cei invitaţi să stea jos, în sala de plen,  ca să numai existe riscul de accident. Asta ar fi, sigur, o soluţie mai extravagantă" ( după cazul Sobaru, conducerea Camerei a decis limitarea accesului invitaţilor în balcoane).

Şerban Mihăilescu

„Din 2004 nu am mai vorbit la această tribună a Camerei Deputaţilor, dar acum am venit special să-i zic lui Victoraş (n.r. – Victor Ponta) «ciocu mic!» pentru că viaţa mea nu a depins niciodată de dânsul şi văd că mă atacă săptămânal”.

Victor Ponta

Este timpul să meargă la muzeul populiştilor şi demagogilor, sunt convins că acolo domnul Emil  Boc va avea o statuie mică, dar în faţă”.

„La reuniunea femeilor portocalii (n.r. – alegerea conducerii OF – PDL)  am fost principalul subiect, am fost obsesia lor, toate erau obsedate de mine. (..) Chiar şi domnul Boc tot femeie portocalie a fost, a vorbit tot despre mine. Nu am înţeles dacă a fost adunarea femeilor pedeliste sau a femeilor portocalii care trebuie să-l înjure pe Victor Ponta”.

„Pentru că sunt român (n.r.– întrebat de 1 decembrie de ce îşi iubeşte ţara) şi pentru că nu am altă ţară şi pentru că aici am crescut şi eu şi părinţii mei, iar copiii mei aş vrea să trăiască tot aici”.

William Brînză

Atunci când deasupra ai o femeie puternică şi performanţele bărbatului cresc. (n.r. – era în cărţi numele Ancăi Boagiu pentru şefia Senatului). Eu sunt încântat să lucrez sub doamna preşedinte Roberta Anastase, iar activitatea mea în actuala legislatură vreau să cred că a fost remarcată de electorat. Cred că va fi un acord total, iar PDL-ul şi România vor putea avea o legsilaţie europeană şi gândul că în România există încă misoginism politic ar fi spulberat”.

Andreea Paul – Vass

De ce la întrunirile organizaţiilor de femei se vorbeşte obsesiv de meritocraţie şi competenţă, iar la întâlnirile bărbaţilor nu se pune problema calităţii nădragilor?”

Emil Boc

„USL va merge la muzeul de antichităţi sau la muzeul de politici iresponsabile  pentru că politica deficitelor mari pe care aceştia ar susţine-o este de domeniul trecutului”.

„Din nefericire, renii lui Moş Crăciun arată cam aşa: prognozele de creştere economică  din UE sunt toate revizuite în scădere. Creşterea la nivelul UE pentru acest an a fost revizuită de la 1,8 la 1,7 şi de la 2,1 la 1,4 pentru 2012. Deci, se pare că renii lui Moş Crăciun nu aduc în sanie veşti foarte bune pentru întreaga Europă. Această revizuire a creşterii economice de la 2,1 la 1,4 anul viitor nu este o veste bună pentru nimeni, nici pentru România, care va fi obligată să-şi revizuiască prognoza de creştere economic”.

Liviu Dragnea

„Nu mă gândesc la o serie de sancţiuni, mă gândesc că poate se gândeşte să se gândească mai bine de aici înainte când vorbeşte. (n.r.–  Mircea Geaonă vorbise într-un interviu despre „răutatea” lui Ion Iliescu). Este un sfat prietenesc, PSD-ul nu are nevoie de genul acesta de manifestări acum care nu fac bine nimănui” .

Ioan Oltean

„Dacă guvernul şi partidul şi majoritatea nu vor reuşi, electoratul va avea la îndemână sancţiunea pe care o aplică din patru în patru ani. (..) Vor veni alţii să ridice munţi de mămăligă şi să facă să curgă râuri de lapte prin toate localităţile din această ţară. Să vă scăldaţi în laptele de iapă al lui Ponta!”

Eugen Nicolicea

"Aţi reuşit să ne faceţi de râsul Europei (n.r. – despre Victor Ponta) pentru că în momentul în care francezii îi făceau pe unii păduchioşi, argumentele lor erau din blogul domnului Ponta care spune că a dus o viaţă de aurolac la Paris, dormind în gară, spălându-se în fântânile arteziene şi trăind din banii din cărucioarele din gară".

„A reuşit performanţa să chiulească de la şedinţe (n.r. – liderul PSD, Victor Ponta) cel puţin un mandat şi, totodată, să ia diurna de deplasare şi banii cuveniţi  ca şi cum ar fi prezent. Aceasta se numeşte ubicuitate şi anume caracteristica unui om de a fi în mai multe locuri simultan. De aceeaşi proprietate s-a bucurat domnul Ponta când dădea interviuri la Cotroceni în timp ce cartela lui vota liniştită”.

"Ca un veritabil om de stânga, Victor Ponta îşi savurează vacanţele pe Coasta de Azur şi promovează sclavia modernă angajând pe salarii de mizerie biete femei din Filipine. Prin urmare, Pontănacul-şef suferă sincer şi intens că a ratat de trei ori ocazia de a avea maşina la scară şi bodyguard personal.(preşedinţia Camerei Deputaţilor). Iar cel mai mult îl doare că nu-l ia nimeni în serios şi nu-l bagă în seamă nici alegătorii, nici colegii de partid, nici jurnaliştii şi nici măcar tata-socru".