Antena 2, amendată de CNA pentru gafa cu Mihaela Rădulescu

Antena 2, amendată de CNA pentru gafa cu Mihaela Rădulescu

Postul lui Voiculescu a primit o amendă usturătoare de 2.500 de lei din partea forului care reglementează conţinutul în audiovizual pentru emisiunea "Şcoala vieţii", în care a fost prezentat afişul trucat pentru campania "Stop fumat!", protagonistă fiind vedeta trustului, Mihaela Rădulescu.

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au decis că emisiunea postului Antena 2 a încălcat "dreptul la propria imagine" a vedetei TV. În emisiunea "Şcoala vieţii" de acum o săptămână, prezentată de Amy Thera şi Andrei Vulpescu, a fost difuzat afişul campaniei "Stop fumat!" pe care se regăsea Mihaela Rădulescu, dar în varianta trucată de un blogger, nu în cea originală. Mesajul conţinea un limbaj vulgar faţă de care vedeta trustului lui Voiculescu, contactată telefonic pentru a explica controversata apariţie, a avut o reacţie promptă, acuzându-şi colegii de lipsă de profesionalism şi amatorism.

Deşi reprezentanţii postului, prezentatorii şi producătorul emisiunii şi-au cerut scuze în mod public faţă de Mihaela Rădulescu, iar "Şcoala vieţii" a fost suspendată, CNA a considerat că o amendă e necesară în acest caz, mai ales pentru că postul a difuzat mesajul vulgar la o oră la care minorii aveau acces la program, ora 17.00.

"Este o greşeală inadmisibilă, nu poţi să vezi asemenea lucruri la televizor, de natură să lezeze demnitatea unei persoane şi să fie difuzate la o oră la care minorii au acces la televizor", a spus Răsvan Popescu, preşedintele CNA, citat de Mediafax.            "Cum este posibil, pe de o parte, să pui un mesaj de o asemenea natură şi, pe de altă parte, să vii cu un asemenea mesaj la ora 17.00?", s-a întrebat Popescu.             "Principala eroare a fost a producătoarei, care a zis că nu s-a gândit niciun moment că mesajul este trucat", a explicat reprezentanta Antena 2.

Ne puteți urmări și pe Google News

CITIŢI ŞI

Mihaela Rădulescu, umilită de colegii din Antena  

Scandal între Mhaela Rădulescu şi Mircea Badea