Evenimentul Zilei > Vremea > ANM avertizează: canicula pune stăpânire pe toată țara!
ANM avertizează: canicula pune stăpânire pe toată țara!

ANM avertizează: canicula pune stăpânire pe toată țara!

Canicula va pune stăpânire pe toată țara. Meteorologii anunță temperaturi ridicate ce se vor înregistra în aproape toată țara care vor aduce cu ele un puternic disconfort termic.

Meteorologii avertizează că se anunță și ploi de scurtă durată în zonele de deal și de munte. Temperaturile vor ajunge la 36-37 de grade. Cel mai cald va fi în extremitatea sudică și vestică a Olteniei.

Sâmbătă, indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 grade în estul Transilvaniei și 22…23 de grade în nordul litoralului și izolat în Dealurile de Vest.

În Capitală, vremea se va menține călduroasă, caniculară în orele amiezii când disconfort termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală(ITU) va atinge și foarte probabil va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil dimineața și mai mult senin în restul intervalului, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 de grade.