Andrunache, egala Nadiei Comăneci

Andrunache, egala Nadiei Comăneci

Andrunache are şansa astăzi, în cursa de 8+1 (care va fi în direct la TVR 1, de la ora 12.10), să le depăşească pe naşa ei, Elisabeta Lipă, şi pe Nadia Comăneci, care au fiecare în palmares tot cinci titluri olimpice, ca şi ea.

Dacă echipajul românesc va triumfa, Andrunache va deveni cea mai bună performeră din istoria olimpismului nostru, cu şase medalii de aur, obţinute la trei Olimpiade diferite!

În cursa de 8+1 de astăzi, România porneşte favorită, româncele triumfând la ultimele trei ediţii ale Olimpiadei! Andrunache face eforturi supraomeneş ti pentru a concura, acuzând o accidentare mai veche. În cursa de ieri, ea a evoluat cu o mânuşă specială, care i-a fixat încheietura mâinii drepte.

Medalie pentru Ştefan

Ne puteți urmări și pe Google News

Georgeta Andrunache, născută pe 14 aprilie 1976, la Botoşani, are un palmares fabulos. Pe lângă cele cinci titluri olimpice, Georgeta mai are şi cinci titluri mondiale. Şi a avut timp să se împlinească şi în plan personal. Canotoarea şi Valeriu Andronache (şi el canotor) au împreună un băiat de trei ani, Ştefan. Acesta a fost cel mai mare fan al mamei sale în cursa de ieri. „Când am plecat, i-am zis că la sfârşit o să-i fac un semn cu mâna şi o să-i spun «Te iubesc, mami!». El mi-a promis că şi el o să îmi facă cu mâna. Nu ratează nicio cursă de-a noastră. Strigă: «Hai, mami! Hai, Suzi! Hai, România! Hai, Dinamo! E mic, dar când se va face mare sper să înţeleagă de ce a lipsit atât mami de acasă... Medalia asta e pentru el! E cea mai preţioasă!“, a spus, suspinând, Georgeta. „Tot ce am - o familie, bani, un statut social special -, totul îl datorez canotajului“, crede Andrunache, care face canotaj de 19 ani, dintre care 11 petrecuţi la cel mai înalt nivel!

Corespondenţă din Beijing