Evenimentul Zilei > Actualitate > Andronescu, despre eleva din Ploiești care a încercat să-și omoare o colegă: „Probabil ar fi trebuit un ordin de restricție provizoriu și consiliere psihologică mult mai severă”
Andronescu, despre eleva din Ploiești care a încercat să-și omoare o colegă: „Probabil ar fi trebuit un ordin de restricție provizoriu și consiliere psihologică mult mai severă”

Andronescu, despre eleva din Ploiești care a încercat să-și omoare o colegă: „Probabil ar fi trebuit un ordin de restricție provizoriu și consiliere psihologică mult mai severă”

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a afirmat vineri, la Suceava, că ar fi fost cazul să se ia măsuri mult mai stricte în cazul elevei care a încercat să-și omoare o colegă cu o bâtă de baseball. Andronescu mai spus că eleva ar fi trebuit să intre într-un proces de consiliere psihologică mult mai sever și că „probabil ar fi trebuit'” să se dea un ordin de restricție provizoriu în cazul acesteia.

„Ordin de restricție nu-l poate da ministrul Educației sau instituțiile care se află în coordonare. Dacă s-ar fi gândit (n.r.- instituțiile abilitate), probabil că ar fi trebuit să-l dea fără să-i ceară. Ceea ce pot să vă spun este că inspectorul general (n.r.- de la IŞJ Prahova) a făcut un document scris, o petiție la Poliţie şi că în acea petiție a scris că este îngrijorat de ceea ce se poate întâmpla în scoală. Poliția i-a răspuns că nu trebuie să fie îngrijorat'”, a spus Andronescu, informează agerpres.ro. 

Ministru Educației a mai precizat că inspectorul şcolar general din Prahova cunoștea întreaga situație. Acesta a decis trimiterea unui  consilier școlar la liceul respectiv. 

„Azi dimineață am vorbit cu domnul profesor Angelescu, inspector general din Prahova, şi care știa situația. E în legătură permanentă cu școala. A trimis acolo un profesor, un consilier școlar care ţine sub supraveghere situația aceasta şi astăzi a intervenit din nou la instituțiile abilitate ale statului, pentru a asigura protecția celeilalte fete şi, sigur, celorlalți copii dacă ar exista o asemenea manifestare. Am înțeles de la domnul inspector general că cele două aparțin unor culte religioase diferite. Nu vreau să comentez, pentru că nu sunt foarte clare lucrurile şi nu vreau să comentez mai mult decât atât. (…) Cert este că ne preocupă extrem de mult această situație şi sperăm să nu mai se reediteze vreun asemenea eveniment ca cel povestit de fetița respectivă pe un post de televiziune'', a spus Andronescu.

Ministrul Educației consideră că eleva care a încercat să-și omoare colega ar fi trebuit „să intre într-un proces de consiliere psihologică mai sever”, dar legislația „a permis” anchetatorilor să ia altă decizie.

„Dacă mă întrebați pe mine, dar vedeți că noi toţi suntem supuși legislației în vigoare. Legislația pe acest domeniu o aplică instituțiile abilitate, nu Ministerul Educației. Eu cred că această fată ar fi trebuit să intre într-un proces de consiliere psihologică, mult mai sever decât poate să o facă consilierul respectiv (n.r.- consilierul școlar). Dacă așa au hotărât organele de anchetă, îmi e greu să decid eu în locul lor. (…) Legislația le-a permis anchetatorilor să ia această decizie. Vedeți dumneavoastră, noi nu avem toate informațiile necesare”, a completat Andronescu. 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: