Întrebată ce va face dacă în Consiliul Naţional de Etică se va stabili că a fost vorba de un plagiat în cazul lucrării de doctorat a premierului Victor Ponta, ministrul Ecaterina Andronescu a spus că va face ce-i spune legea să facă.
"Se stabilesc nişte măsuri, mergând până la desfiinţarea şcolii de doctorat", a precizat ministrul Educaţiei. Consiliul Naţional de Etică este singura structură instituţională exclusiv competentă să se pronunţe pe cazuri ce pot constitui abateri ale demnitarilor de la normele de bună conduită, iar în acest context va analiza şi sesizarea premierului Victor Ponta, în vederea clarificării acuzaţiilor de plagiat, a precizat, miercuri, Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS), instituţie pe lângă care funcţionează CNE.
Precizările au fost făcute după ce teza de doctorat a premierului Victor Ponta a fost analizată în Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare(CNATDCU) şi urmează să fie luată în discuţie în Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti.
Consiliul Naţional de Etică a fost sesizat de premierul Victor Ponta în vederea clarificării acuzaţilor ce i se aduc cu privire la teza de doctorat «Curtea penală internaţională». Pe baza consultării cu specialiştii, CNE urmează să analizeze şi să se pronunţe, a mai precizat ANCS.