"Am luat act cu stupore de informaţiile publicate în mass-media de astăzi, 26 iulie 2012, conform cărora dumneavoastră, în calitate de co-preşedinte al USL, aţi fi semnat un protocol prin care angajaţi PNL  în susţinerea unui "punct programatic de guvernare" ce prevede desfiinţarea unor instituţii democratice fundamentale ale statului român, ori a unor instituţii indispendabile sănătăţii morale a societăţii româneşti, precum Curtea Constituţională, CNSAS, DNA sau ANI", a scris Andrei Chiliman. 
Astfel, primarul Sectorului 1 îi cere explicaţii lui Daniel Chiţoiu cu privire la autenticitatea protocolului şi, "mai ales, cu privire la eventuala angajare a PNL în susţinerea unor măsuri care sunt în contradicţie flagrantă cu principiile, valorile şi programele politice asumate de noi însă de la reînfiinţare, din decembrie 1989".
În acest context, Andrei Chiliman îi cere preşedintelui interimar al PNL să răspundă dacă a semnat într-adevăr "acest document care prevede desfiinţarea unor instituţii esenţiale pentru democraţia din România şi pentru sănătatea morală a societăţii româneşti, instituţii de a căror existenţă a depins însăşi integrare ţării noastre în Uniunea Europeană" şi dacă da, primarul Sectorului 1 ar vrea să ştie dacă înainte de a semna acest document a consultat statulul PNL.
"Înainte de a vă pune semnătura pe un asemenea document, v-aţi gândit măcar un moment la implicaţiile asumării unui asemenea obiectiv de către un partid aflat la guvernare într-o ţară membră a Uniunii Europene, mai ales de către partidul cu cea mai bogată tradiţie de afirmare şi aplicare a valorilor libertăţii şi democraţiei, a valorilor europene, din România?", a mai întrebat fostul lider al PNL Bucureşti.
În plus, Andrei Chiliman îi atrage atenţia lui Daniel Chiţoiu, în virtutea calităţii sale "de membru al Partidului Naţional Liberal din 28 decembrie 1989 şi de om cu experienţă de viaţă şi politică ceva mai bogată decât a dumneavoastră" că principiile PNL nu se negociază "indiferent de interesele politicianiste ale unora sau altora dintre noi".
Atac voalat la Crin Antonescu
În plus, Andrei Chiliman critică şi conducerea PNL din ultimii doi ani, moment în care Crin Antonescu a devenit preşedintele partidului, susţinând că în această perioadă, statutul PNL a fost încălcat în numeroase rânduri "în răfuielile polticianiste cu indezirabilii din interior".
"Oricât ne-am fi obişnuit, în ultimii doi ani, să fie încălcat Statutul Partidului Naţional Liberal în răfuielile polticianiste cu indezirabilii din interior, ne este interzis să facem acest lucru când este în discuţie responsabilitatea noastră faţă de români şi faţă de România! Vă amintesc faptul că, potrivit statutului nostru, toate deciziile care vizează politicile publice promovate de PNL, trebuie dezbătute şi votate în Delegaţia Permanentă a partidului", mai scrie primarul Sectorului 1.
"Cu convingerea că sunt în asentimentul sutelor de mii de liberali din România, care cred în valorile libertăţii şi ale democraţiei, îmi exprim speranţa că nici dumneavoastră, şi nici vreun alt lider al partidului al cărui membru simplu sunt, nu veţi întreprinde nicio acţiune de natură să percliteze destinul european al României şi nu veţi pune interesul politicianist mai presus de interesele românilor", îşi încheie Andrei Chiliman scrisoarea.


CITIŢI ŞI:

  • Dovada LOVITURII DE STAT. Cererile CNSC sunt aberante. Ponta nu recunoaşte: „Cine e Dogaru ăsta?”. Replica lui Dogaru: „Avem un acord de principiu”