Andreea Antonescu, singură prin New York

Andreea Antonescu, singură prin New York

Cântăreaţa povesteşte cum a plecat în SUA fără prietenul ei, Traian Spak, deoarece acesta nu a primit viză pentru intrarea pe teritoriul american.

Cea mai recentă vacanţă a fost în New York şi am mers de una singură, pentru că, din păcate, prietenul meu nu are încă viza pentru SUA şi am stat aproximativ zece zile. Drumul spre America e destul de lung, aşa că am preferat să merg cu o cursă aeriană directă, deoarece nu prea îmi place să stau singură în aeroport la escală şi, în general, am ghinionul să pierd avionul sau, mai rău, să mi se piardă bagajele! Dintre cele mai cunoscute obiective turistice din New York mi-au plăcut mult Empire State Building, Central Park, Statuia Libertăţii, locul pe care au fost turnurile gemene World Trade Center, Rockefeller Center şi Times Square. Amabilitate la tot pasul De asemenea, m-au impresionat Metropolitan Museum, sediul ONU şi Madison Square Garden, cunoscută ca fiind cea mai frumoasă arenă din lume.

Îmi place că în New York e agitaţie indiferent de oră, e multă lume pe stradă şi consider că i se potriveşte numele de „The City That Never Sleeps“ („Oraşul care nu doarme niciodată“ - n.r.).

Mi-a plăcut că americanii sunt în general persoane amabile, gata oricând să-ţi ofere informaţii, să te ajute. Te salută pe stradă, fără să te cunoască, îţi zâmbesc!

Ne puteți urmări și pe Google News

M-a impresionat faptul că acolo oamenii, indiferent de statutul social pe care îl au, se poartă foarte normal. Deşi unii au maşini scumpe şi averi impresionante, merg cu nonşalanţă şi cu autoturisme normale în timpul săptămânii, în timp ce în weekend le folosesc pe „cele bune“, gândindu-se la consum şi la cheltuieli. Am avut ocazia să întâlnesc vedete pe stradă care se comportau foarte normal şi civilizat. Pe scurt, oamenii sunt „lipsiţi de figuri“!

Ce mă amuză acolo e că, mergând pe stradă, lumea mă întreba dacă sunt rusoaică! Nu înţeleg de ce, dar m-am obişnuit deja. Destinaţia favorită

De câţiva ani, mă întorc cu plăcere în SUA, e unul dintre locurile mele preferate încă de când l-am descoperit! Mie mi-a plăcut foarte mult şi le recomand şi altor persoane să viziteze această ţară! E relaxant, frumos, iar în ceea ce priveşte cumpărăturile, preţurile mi se par mai mici decât în Europa.

CAZARE

Hoteluri prea scumpe > La New York se găsesc hoteluri pentru toate buzunarele.

> Hotelul AKA Times Square se află în inima Manhattanului şi este cotat la patru stele. Se află aproape de majoritatea obiectivelor de interes turistic, inclusiv teatrele de pe Broadway sau magazine.

> Puteţi alege The Empire Hotel, Hilton New York, Marriott etc.

RESTAURANT

Hotdog pe stradă

> Sunt multe restaurante la care merg cu plăcere: Ruth’s Chris Steak House, Meli Melo Restaurant, cu specific franţuzesc, Rosie O’Grady’s, unde poţi comanda fructe de mare, Maharaja Indian Restaurant Bar & Lounge, cu specific indian şi altele.

> Cafeneaua mea preferată rămâne Starbucks şi îmi place să-mi cumpăr hotdog de la cei care vând pe stradă!

SFATURI

Sunt şi buticuri ieftine

> Pe Fifth Avenue, principala arteră din Manhattan, sunt, printre altele, multe magazine, de la case de modă foarte renumite până la buticuri cu preţuri mai mici. Mie îmi place foarte mult să combin lucrurile scumpe cu cele cu preţuri mai normale! Se întâmplă de multe ori să descopăr haine sau accesorii foarte interesante şi la preţuri mai mici!