Evenimentul Zilei > Justitie > Ancheta demarată de Avocatul Poporului, după ce o fată a căzut într-o fosă septică
Ancheta demarată de Avocatul Poporului, după ce o fată a căzut într-o fosă septică

Ancheta demarată de Avocatul Poporului, după ce o fată a căzut într-o fosă septică

O anchetă cu privire la eleva care a căzut într-o fosă septică la școală a fost demarată la sesizarea din oficiu a Avocatului Poporului.

Incidentul s-a produs la Şcoala gimnazială Nadeş-Ţigmandru, judeţul Mureş.

Sesizarea şi ancheta vizează posibila încălcare a articolelor 22, 49 şi 52 din Constituţie privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, protecţia copiilor şi a tinerilor şi dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică, se artă într-un comunicat al Avocatului Poporului, potrivit Agerpres.

Avocatul poporului s-a sesizat cu privire la acest caz, după ce a fost prezentat la un post de televiziune. O fată de 7 ani din clasa pregătitoare a Școlii gimnaziale Nadeş-Ţigmandru a căzut în fosa septică, în timpul unei pauze. 

Părinții fetiței au declarat că fosa septică se afla într-un loc neîngrădit și avea capacul nesigilat.

"Din informaţiile prezentate în presă, rezultă faptul că eleva a fost scoasă din fosa septică de către un vecin din apropierea şcolii. Bărbatul nu a reuşit să iasă din fosa septică la prima încercare. Ca urmare, s-a solicitat intervenţia pompierilor militari, dar ulterior adultul a reuşit să iasă din fosă, iar fetiţa a fost preluată de un echipaj SMURD, aceasta fiind transportată de urgenţă la Spitalul din Târgu-Mureş", se spune în comunicat. 

"În aceeaşi situaţie de degradare care prezintă riscuri pentru elevi, conform afirmaţiilor directorului, se află şi anexele din incinta şcolii (grupuri sociale, latrine), conducerea unităţii de învăţământ solicitând, de mai mulţi ani, Primăriei Nadeş demolarea acestora", se mai arată în comunicat.