Polițiștii care investighează intoxicația cu  novichok al unui cuplu din Wiltshire spun că au fost recuperate mai mult de 400 de articole.

Un număr semnificativ de persoane sunt susceptibile de a fi contaminate și au fost înaintate laboratorului de știință și tehnologie al guvernului pentru analiză. În prezent, anchetatorii încearcă să identifice potențialele surse de contaminare, potrivit theguardian.com

„Nu numai că încercăm să rezolvăm o crimă extrem de gravă, dar, de asemenea, încercăm să identificăm eventualele riscuri pentru public – cu toate că asigurăm că toți cei implicați în procesul de căutare nu sunt expuși la nici un fel riscul de contaminare ", a declarat comisarul adjunct Neil Basu, conducător la nivel național pentru poliția de combatere a terorismului în Marea Britanie.

„Este o muncă minuțioasă și vitală, care, din nefericire, durează foarte mult timp pentru a fi finalizată".

Pentru a preîntâmpina orice risc de contaminare căutarea probelor se limitează la 15 până la 30 de minute în condițiile de căldură din timpul verii.

Natura costumelor de protecție înseamnă vizibilitate și dexteritate pentru căutători este "extrem de limitată", a declarat poliția, împiedicând în continuare capacitatea lor de a investiga scena.

Basu a lăudat eforturile oamenilor de știință și ofițerilor care s-au oferit voluntar să facă parte din echipele de căutare, știind că riscă expunerea la un agent  mortal.

Probele de sânge de la toți cei care intră în investigație sunt luați în mod regulat și comparați cu un eșantion de referință pentru a verifica orice semne de expunere la agentul nervos.

Lucrările sunt în curs de desfășurare pentru a stabili dacă agentul nervos găsit în sticla care a fost recuperată vineri, pe care detectivii cred că a fost sursa otrăvirii lui Sturgess și Rowley, este din același lot folosit în atacul împotriva lui Serghei și a lui Yulia Skripal în martie.