Evenimentul Zilei > Actualitate > Anca Boagiu pregăteşte penalizări pentru deszăpezirea necorespunzătoare
Anca Boagiu pregăteşte penalizări pentru deszăpezirea necorespunzătoare

Anca Boagiu pregăteşte penalizări pentru deszăpezirea necorespunzătoare

O comisie din reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi Companiei de Drumuri va stabili criterii de performanţă privind deszăpezirea, iar plăţile pentru aceste lucrări vor fi efectuate doar în baza respectării condiţiilor impuse, anunță noul ministru al transporturilor, Anca Boagiu. Potrivit acesteia, firmele care nu se vor conforma vor suporta penalități.

Anca Boagiu a semnat ordinul de funcţionare a Comandamentului Central de Iarnă, din care vor face parte directorii de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Autoritatea Rutieră Română, CFR SA, CFR Marfă, CFR Călători, Autoritatea Aeronautică Civilă Română, Autoritatea Navală Română şi Comisarul şef de Poliţie de la Direcţia Rutieră.

Funcţia de preşedinte al Comandamentului revine ministrului Transporturilor.

”În perioada următoare vom lua măsuri astfel încât costurile deszăpezirii să fie unitare şi rezonabile. O comisie lucrează la stabilirea unor criterii de performanţă prin care să fie evaluate lucrările de deszăpezire efectuate de firmele care au contracte multianuale pentru perioada 2008-2011. Nu voi tolera situaţii în care, în condiţii similare, pentru 96 kilometri de drum plătim 2,6 milioane lei, iar pentru 50 de kilometri plătim 9 milioane lei”, a declarat Boagiu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News