America în doliu, o lume în lacrimi | VIDEO

America în doliu, o lume în lacrimi | VIDEO

Îndureraţi, fanii lui Michael Jackson s-au adunat în faţa casei familiei Jackson din Encino, California, scrie Reuters. La fel s-a întâmplat şi la Hollywood, pe Bulevardul Celebrităţii. Cu lacrimi în ochi, cei care l-au iubit pe Michael au lăsat lumânări, flori şi mesaje la cele două stele care amintesc de succesul uriaş al vedetei. Imediat după ce au aflat că idolul lor a ajuns în comă la spital, fanii s-au îndreptat cu sutele spre centrul medical UCLA, unde era internat Michael. Oamenii au rămas în stradă până dimineaţa. Iar din maşini se auzeau hiturile lui Michael Jackson. "În memoria lui Michael Jackson", scrie pe tricourile care au început deja să se vândă la Los Angeles.

În timp ce toate televiziunile americane se întrec în ediţii speciale, sute de admiratori, îmbrăcaţi cu tricouri cu chipul lui Michael, s-au adunat, în această după-amiază, în faţa spitalului, unde s-a stins superstarul.

"Nu e o glumă, regele muzicii pop nu mai e!," a reacţionat Michael Harris, un locuitor din New York, când a citit mesajul primit de la un prieten pe telefonul mobil. "E ca atunci când a fost asasinat preşedintele Kennedy. O sa-mi amintesc toată viaţa că am fost în Times Square când a murit Michael Jackson."

O lume întreagă plânge

Ne puteți urmări și pe Google News

Vestea dispariţiei lui Michael a îndurerat generaţii întregi din toată lumea, scrie AP. De la Seul la Sydney, fanii regelui sunt împietriţi. Chiar şi liderii lumii au reacţionat. Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a recunoscut că este o veste tristă, deşi a criticat media că acordă prea multă atenţie subiectului. "Am pierdul un erou al lumii", a declarat fostul preşedinte sud-coreean, Kim Dae-jung.  

"Astăzi, lumea a pierdut una dintre figurile cele mai influente şi emblematice din industria muzicală, a declarat într-un comunicat guvernatorul Californiei", Arnold Schwarzenegger.

În Franţa, noul ministru al culturii, Frédéric Mitterrand, i-a adus un omagiu "acestui geniu muzical şi al spectacolului, mort într-o mare singurătate".

Japonezii sunt printre cei mai pasionaţi fani ai lui Michael, iar vestea dispariţiei regelui muzicii pop i-a şocat. Michael a avut o mulţime de fani şi la Seul, în Coreea de Sud, unde stilul său de dans inconfundabil a fost adesea preluat de artiştii sud-coreeni.

Durerea traversează oceanul

La Sydney, unde Michael s-a căsătorit cu cea de-a doua soţie, Debbie Rowe, în 1996, un celebru publicist care a fost invitat la nunta superstarului l-a descris ca pe un geniu: "Era foarte amabil, liniştit şi timid. Era un om complex şi ciudat. L-au iubit femeile, dar şi bărbaţii. E o zi foarte tristă", a declarat Di Rolle pentru Sky News.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA 13:36

Vezi mai multe despre viaţa şi moartea artistului, în categoria "A murit Michael  Jackson"