În timp ce toate televiziunile americane se întrec în ediţii speciale, sute de admiratori, îmbrăcaţi cu tricouri cu chipul lui Michael, s-au adunat, în această după-amiază, în faţa spitalului, unde s-a stins superstarul.

"Nu e o glumă, regele muzicii pop nu mai e!," a reacţionat Michael Harris, un locuitor din New York, când a citit mesajul primit de la un prieten pe telefonul mobil. "E ca atunci când a fost asasinat preşedintele Kennedy. O sa-mi amintesc toată viaţa că am fost în Times Square când a murit Michael Jackson."

O lume întreagă plânge

Vestea dispariţiei lui Michael a îndurerat generaţii întregi din toată lumea, scrie AP. De la Seul la Sydney, fanii regelui sunt împietriţi. Chiar şi liderii lumii au reacţionat. Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a recunoscut că este o veste tristă, deşi a criticat media că acordă prea multă atenţie subiectului. "Am pierdul un erou al lumii", a declarat fostul preşedinte sud-coreean, Kim Dae-jung.  

"Astăzi, lumea a pierdut una dintre figurile cele mai influente şi emblematice din industria muzicală, a declarat într-un comunicat guvernatorul Californiei", Arnold Schwarzenegger.

În Franţa, noul ministru al culturii, Frédéric Mitterrand, i-a adus un omagiu "acestui geniu muzical şi al spectacolului, mort într-o mare singurătate".

Japonezii sunt printre cei mai pasionaţi fani ai lui Michael, iar vestea dispariţiei regelui muzicii pop i-a şocat. Michael a avut o mulţime de fani şi la Seul, în Coreea de Sud, unde stilul său de dans inconfundabil a fost adesea preluat de artiştii sud-coreeni.

Durerea traversează oceanul

La Sydney, unde Michael s-a căsătorit cu cea de-a doua soţie, Debbie Rowe, în 1996, un celebru publicist care a fost invitat la nunta superstarului l-a descris ca pe un geniu: "Era foarte amabil, liniştit şi timid. Era un om complex şi ciudat. L-au iubit femeile, dar şi bărbaţii. E o zi foarte tristă", a declarat Di Rolle pentru Sky News.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA 13:36

Vezi mai multe despre viaţa şi moartea artistului, în categoria "A murit Michael  Jackson"