Amenzi pentru rufele expuse pe balcoane

Amenzi pentru rufele expuse pe balcoane

Autorităţile din Copşa Mică au pus la punct un proiect de hotărâre, prin care localnicii care îşi vor întinde rufele la uscat pe ferestre riscă amenzi între 200 şi 400 de lei.

„Constituie contravenţie scuturarea sau uscarea covoarelor şi preşurilor, lenjeriei de pat şi păturilor de la balcoanele sau ferestrele blocurilor", se arată în capitolul ce cuprinde contravenţiile care încalcă normele de convieţuire socială. Aceeaşi amendă o vor primi şi cei care îşi lasă animalele libere prin oraş sau adăpostesc câini în cuşti în jurul blocului. Cuantumul amenzilor creşte pentru amatorii de grătare în jurul blocului. Potrivit aceluiaşi proiect, cei care gătesc pe domeniul public, îşi spală automobilele sau covoarele vor trebui să scoată din buzunar între 500 şi 1000 de lei.

Nu vor scăpa mai ieftin nici cei care nu sunt atenţi la curăţenia oraşului în care trăiesc. Aruncatul cojilor de seminţe, sticle sau ambalaje, hârtii sau chiştoace de ţigări se pedepseşte tot cu amendă de la 500 de lei în sus.

Primăria oraşului doreşte să reglementeze prin acest "cod" şi anumite norme privitoare la imaginea oraşului. Şi a pregătit amenzi pentru cei care nu îşi "zugrăvesc casele cel puţin o dată la 10 ani sau de câte ori este necesar". Pentru această contravenţie amenzile sunt prevăzute între 250 şi 500 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News