"Situaţia este sub control. Ieri a fost un mic grup (…) din cadrul armatei. Vor fi proceduri judiciare şi după acestea vom şti cu siguranţă cine este în spate. Procurorii cred că este un grup clandestin terorist din cadrul armatei. Vestea bună este că toate partidele, atât Puterea cât şi Opoziţia, cât şi opinia publică îmbrăţişează democraţia", a afirmat Osman Koray Ertas la sediul ambasadei de la Bucureşti, informează Agerpres.

El a susţinut că aceia care au încercat lovitura de stat sunt "criminali care au atentat la valorile noastre, la securitatea noastră". 

"Preşedintele şi Guvernul nostru sunt la locurile lor, sunt în siguranţă. Suntem mândri de liderii noştri, de conducerea noastră. (…) Sunt câteva limitări la graniţe. (…) Ţara este sigură, sunt câteva probleme în câteva locuri", a spus oficialul turc. 

El a arătat că mai mult de 60 de oameni au murit vineri seară în Turcia şi că există mulţi răniţi. De asemenea, oficialul turc a indicat că peste 700 de militari au fost arestaţi în legătură cu acest puci. 

Ambasadorul turc a menţionat că cei care au venit vineri seară la Ambasada Turciei şi-au arătat sprijinul pentru această ţară, pentru democraţie. 

Potrivit acestuia, liniile de comunicaţii cu Turcia sunt deschise.