Evenimentul Zilei > International > Ambasadorul României la Sofia: România nu are pretenţii teritoriale faţă de Bulgaria
Ambasadorul României la Sofia: România nu are pretenţii teritoriale faţă de Bulgaria

Ambasadorul României la Sofia: România nu are pretenţii teritoriale faţă de Bulgaria

Ambasadorul României la Sofia, Anton Păcureţu, a declarat, azi, într-o întâlnire cu ministrul adjunct al afacerilor externe al Bulgariei, Dimităr Ţancev, că România nu are pretenţii teritoriale faţă de Bulgaria şi a calificat cele întâmplate drept o confuzie, relatează Agerpres.

Întâlnirea a avut loc la invitaţia ministrului adjunct al afacerilor externe al Bulgariei, Dimităr Ţancev.
Partea bulgară şi-a exprimat nedumerirea faţă de declaraţiile ministrului român, Cristian Diaconescu, referitor la negocierile de delimitare a zonele din Marea Neagră."Interpretarea că ar fi putut să existe pretenţii teritoriale între cele două ţări este periculoasă şi nu corespunde principiilor apartenenţei noastre la UE", a subliniat Ţancev.
Ambasadorul Păcureţu a subliniat că Bucureştiul nu are pretenţii teritoriale faţă de Bulgaria, calificând acest caz drept o neînţelegere. El a vorbit despre "istoria lungă a negocierilor" şi şi-a exprimat surprinderea faţă de faptul că acestea au devenit "eveniment de presă".
Sofia refuză să recunoască minoritatea românească
Declarând că Bulgaria respinge afirmaţiile privind existenţa minorităţii etnice româneşti, ministrul adjunct Ţancev a subliniat că astfel de declaraţii "nu sunt în interesul relaţiilor de bună vecinătate între cele două ţări".
El a subliniat, încă o dată, că subiectul nu a fost abordat în cadrul şedinţei comune a celor două guverne.
"Cetăţenii bulgari de conştiinţă românească reprezintă un pod între cele două ţări", a răspuns ambasadorul Păcureţu, adăugând că ei nu au probleme în Bulgaria, se mai afirmă în comunicatul citat de Agerpres.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News