Alma Redlinger - 90 de ani de viaţă, 70 de ani de pictură

Alma Redlinger - 90 de ani de viaţă, 70 de ani de pictură

Argo Art Consulting şi Uniunea Artiştilor Plastici din România, Centrul Arte Vizuale – Galeria Căminul Artei, vă invită miercuri, 12 martie, de la ora 17.00, la vernisajul expoziţiei de pictură şi grafică "Alma Redlinger, 90 de ani de viaţă, 70 de ani de pictură". Curatorul expoziţiei este Adrian Buga, istoric şi critic de artă, iar amfitrion, Cristian Robert Velescu, istoric şi critic de artă.

Alma Redlinger face parte din generaţia care asigură continuitatea picturii interbelice prelungită firesc în contemporaneitate. Elevă a pictorului M.H. Maxy, şi-a adjudecat oarecum firesc o carieră avangardistă.

“Aroma tactilă a pensulației, prin simțirea detaliului decupat, apare permanent în căutările sale. Imaginea ideală, planta endemică cu un miros special, este invocată distinct și clar în opera Almei. Privindu-le îmbietor, toate florile își deschid brusc corola și rasar cu ritmuri de alegrete în imaginația noastră. Fiecare detaliu, încadrat direct de florile Almei, ne ademenește ochii și nasul, iar cu persistența culorii, ne urcă spre metaesențe lin inspirate plăcut. Apoi, pictorița înfige adânc în noi imaginea ei bulb; acum, germinarea, percepută în mod senzorial, răsare vioi și zvâcnește prin fiecare cu învăluirea unei ridicări extralumești.

Pentru că frumusețea izvorăște din interior și pentru că există mediul care contribuie la nașterea ei, se poate înțelege cât de mult se înalță acordul interior atunci când acordul exterior este folosit în același sens, când căldura celor ce o înconjoară – în fapt, secretul artei ei – devine căldura vieții înseși”, a declarat curatorul expoziţiei, Adrian Buga.   Expoziţia va fi deschisă la Galeria Căminul Artei, Strada Biserica Enei, nr. 16, în perioada 12-25 martie. Programul de vizitare este cuprins între orele 10.00 – 18.00.

Ne puteți urmări și pe Google News