Evenimentul Zilei > Social > Alina Cojocaru, apreciată de presa britanică
Alina Cojocaru, apreciată de presa britanică

Alina Cojocaru, apreciată de presa britanică

Balerina Alina Cojocaru a primit recenzii pozitive din partea publicaţiei britanice The Independent, care a avut cuvinte de laudă pentru mişcarea ei scenică din spectacolul "Cenuşăreasa" de la Royal Opera House din Londra.

Totuşi, publicaţia a criticat faptul că artista a trecut prin momente în care şi-a pierdut concentrarea.
Un basm cu personalitate
Criticul de artă al publicaţiei, Zoe Anderson, apreciază spectacolul „Cenuşăreasa”, pus în scenă de coregraful Frederick Ashton, ca fiind un „basm cu personalitate”.
„Alina Cojocaru este o graţioasă Cenuşăreasă”, iar mişcarea picioarelor ei pe scenă este „minunat articulată”. Dar, balerina nu a avut o strălucire totală, pierzându-şi concentrarea în câteva momente, notează publicaţia britanică.
Prim-balerină a The Royal Ballet din Londra, Alina Cojocaru a debutat, în 2002, cu rolul titular din „Giselle”. A studiat la Kiev timp de şapte ani, perfecţionându-se apoi la Şcoala Regală de Balet din Londra, în urma câştigării bursei Premiului Lausanne.
Pe 29 aprilie, o puteţi vedea pe Alina Cojocaru la Bucureşti, unde va dansa pe scena Operei, în cadrul galei de balet în încheierea stagiunii.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News