Evenimentul Zilei > Justitie > Alin Şimota rămâne în arest la domiciliu. Tribunalul a respins contestaţia formulată de procurorii DIICOT
Alin Şimota rămâne în arest la domiciliu. Tribunalul a respins contestaţia formulată de procurorii DIICOT

Alin Şimota rămâne în arest la domiciliu. Tribunalul a respins contestaţia formulată de procurorii DIICOT

Curtea de Apel Alba Iulia a respins marţi cererea DIICOT privind revocarea măsurii de arest la domiciliu, dispusă în cazul fostului şef al PNL Hunedoara, Alin Şimota. Astfel, Şimota, acuzat de procurori de evaziune fiscală, delapidare, înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat, rămâne în arest la domiciliu, informează Agerpres.

Instanţa a respins ca nefondată contestaţia formulată de procurorii DIICOT, care au solicitat arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Şimota. De asemenea, instanţa a respins şi contestaţia formulată de DIICOT cu privire la inculpaţii Gheorghe Dragomir şi Ioan Tocilă, pentru care Tribunalul Alba dispusese măsura controlului judiciar.

Alin Şimota a fost reţinut în urmă cu o săptămână de DIICOT într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală, delapidare, înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat. Surse judiciare au declarat atunci că firmele lui Simota ar fi primit contracte de la instituţii publice, inclusiv de la un spital din Deva, iar o parte din banii câştigaţi au fost folosiţi pentru finanţarea campaniei electorale din 2008. Prejudiciul în acest caz este estimat la aproximativ un milion de euro.