Evenimentul Zilei > Politica > Alianța PSD-ALDE, inexistentă la Constanța. Senatorul ALDE, Ioan Popa- “Șefii PSD sunt, undeva, în stratosferă. Gata. C’est fini la comédie! ”
Alianța PSD-ALDE, inexistentă la Constanța. Senatorul ALDE, Ioan Popa- “Șefii PSD sunt, undeva, în stratosferă. Gata. C’est fini la comédie! ”

Alianța PSD-ALDE, inexistentă la Constanța. Senatorul ALDE, Ioan Popa- “Șefii PSD sunt, undeva, în stratosferă. Gata. C’est fini la comédie! ”

Organizația județeană a ALDE Constanța acuză PSD că guvernează județul împreună cu PMP și PNL și nicidecum cu partidul despre care pretinde că ar fi în alianța de la putere. Președintele interimar al ALDE Constanța, senatorul Ion Popa, a declarat că filiala merge pe propriile picioare, neavând nevoie de PSD. “Gata, s-a terminat. C'est fini la comédie!!, a anunțat parlamentarul ALDE.

După doi ani de când guvernează împreună și puțin timp înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, conducerea  ALDE Constanța renunță la atitudinea prudentă și iese la atac. Ținta este chiar PSD, partidul cu care, aparent, conduce județul. Președintele organizației județene a ALDE Constanța, senatorul Ioan Popa, a dezvăluit, într-o conferință de presă, că de fapt, in județul Constanța, PSD are alianță cu toată lumea, mai puțin cu ALDE. După ce a spus că în multe consiliile locale, dar și în Consiliul Județean Constanța, PSD este aliat cu PNL și PMP, Ioan Popa a explicat că nu are nicio comunicare cu șefii PSD Constanța. “Eu acuma sunt foarte realist, dânșii sunt în altă zonă, sunt mult mai puternici, mult mai influenți, au la dispoziție toate structurile din județ, bani mulți. Nu mă compar eu cu dânșii. Dar ținând cont de faptul că exist o alianță de guvernare, la nivel național, mă gândeam că poate fi și o minimă colaborare la nivel județean” a declarat, cu ironie, Ioan Popa.  

 

Situația din teritoriu ar fi cunoscută de liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, căruia însă Liviu Dragnea i-ar fi spus că la Constanța, relațiile dintre cele două filiale sunt bune și frumoase.” Aș vrea să îi rog pe liderii PSD de aici ca, atunci când se duc la București și sunt întrebați cum funcționează Alianța la nivelul județului Constanța, să fie sinceri pentru că minciuna are picioare scurte”, a atenționat senatorul ALDE Ioan Popa, nemulțumit de faptul că liderii PSD își ignoră partenerii de alianță. “Din păcate, cei de la PSD Constanța nu au învățat nimic din toate nenorocirile care s-au întâmplat în anii trecuți, aici. E treaba lor cine e lider la Constanța, Felix Stroe, Horia Țuțuianu, eu nu am vorbit cu niciunul, iar pe Decebal Făgdău nu îl cunosc. Am făcut toate eforturile, am venit cu sufletul deschis, am vrut să colaborăm. Nu s-a putut. Înțeleg că șefii de la PSD Constanța, față de mine, sunt undeva în stratosferă”, a spus el.

 

Gabriel Daraban, președintele organizației municipale ALDE Constanța, a confirmat și el proasta colaborare cu așa zișii colegi din alianța de la guvernare:” Este un obicei de al lor, pe care il au de 20 de ani. Ei nu colaborează cu nimeni. Doar când au ei vreun interes”. Situația de la Constanța s-ar repeta și în alte județe din țară, unde Alianța PSD-ALDE ar fi inexistentă. “Din păcate sunt și alte județene în care Alianța PSD-ALDE nu funcționează. Iar la nivel central, este o altă discuție, dar evident, comportamentul este cam același, să spunem”, a comentat senatorul Ioan Popa. Oricum, campania electorală pentru alegerile care urmează va fi separată. “Cine se gândea că vom candida pe liste comune nu prea se pricepea la politică”. Iar concluzia organizației de pe litoral este că “aici, la Constanța, noi ALDE suntem pe picioarele noastre”, pentru că județul este condus, este guvernat de PSD, PNL și PMP. De aceea spun, hai, gata, s-a terminat. C'est fini la comédie!”